Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lezers over alert rijden: ‘Een boterham uit het vuistje leidt toch niet af?’

LezersreactiesEet of bel je achter het stuur, of zoek je iets in de auto, waardoor je aandacht voor het verkeer verslapt dan kun je dit jaar sneller op een boete rekenen. Wij vroegen lezers van onze site of ze die nonchalance achter het stuur herkennen en selecteerden deze reacties.

5 reacties

 • P. van der Kooij

  2 jaar geleden
  Stel, je zit twee achter elkaar achter het stuur rijdend van A naar B. Mag je dan geen slokje thee, koffie, water of fris nemen of iets eten om tijdens die twee uur helder te blijven? Het antwoord is voor mij heel simpel, doe ff normaal en ga op dingen letten die er wel toe doen.
 • L Koenraad

  2 jaar geleden
  @Mackaij QUOTE:Een boterham kun je prima eten achter het stuur, daar heb je nauwelijks actieve hersencellen bij nodig want het is automatisme UNQUOTE. Is het ook automatisme als je het stukje gevallen beleg en/of de kruimels uit je decolleté wilt halen? Als je deelneemt aan het (tegenwoordig erg drukke) verkeer dan hou je jezelf daar mee bezig en met niets anders.
 • Inri van Hulst

  2 jaar geleden
  boterham eten achter het stuur , ja ook verboden. want waarom geen 2 of 3 of meer. waarom 1 al verbieden. want ergens moet de grens liggen, en als 1 wel mag , zul je altijd de zeurders hebben die de wet willen oprekken.
 • Mackaij

  2 jaar geleden
  Misschien is het zinvol om mensen verstand bij te brengen in plaats van alles te beboeten en te verbieden? Een boterham kun je prima eten achter het stuur, daar heb je nauwelijks actieve hersencellen bij nodig want het is automatisme. Dit is volstrekt anders dan een niet-hands free gsm gesprek waarbij je nieuwe informatie krijgt, teverwerken en dient te beantwoorden. Op deze manier is de Tesla auto pilot nodig, maar tot op heden verboden. Stop de betutteling! J. Mackaij
 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Als pensioneerd int. chauffeur kan ik zeggen dat het in veel landen om ons heen.Een normale wet is dat alles wat je als bestuurder doet wat niets temaken heeft met het besturen van een voertuig (Roken,boterham eten,drinken,opmaken,iphone bedienen ect.)kan resulteren in een boete.Die soms (en ik spreek uitervaring)erg hoog kan zijn.Dan leer je van zelf te accepteren wat wel mag of niet.