Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lezers over kattenoverlast: ‘Hou ze binnen tijdens het broedseizoen’

LezersreactiesAls je katten na hun avondeten binnenhoudt - of een belletje ombindt - zou dat veel jonge, slapende vogels het leven redden. Het kan best, weet de Delftse stadsecoloog Diny Tubbing, want in Australië is dit al gewoon. Wij vroegen lezers van onze site of ze er wat voor voelen. En toen barstte deze discussie los. Wij selecteerden een aantal reacties.

21 reacties

 • joop Visser

  9 maanden geleden
  Zo als ik hoor van verschillende mensen doen ze het heel goed wat hun kat aangaat ,wij wonen in Bergschenhoek ben zelf natuur fotograaf speciaal vogels ,en voer in de tuin de vogels paar cilinders met voer ,heel veel mussen in de tuin heerlijk. Maar ook wij hebben heel veel katten in de buurt pas hebben ze een vol nest met merels opgegeten bij ons in de tuin zag hem net weg rennen met een jong in de bek? Hou de katten toch binnen als je van je kat houd .
 • H Meijer

  9 maanden geleden
  Ik heb mijn hele leven al een kat als huisdier. Meestal is tie in de tuin maar af en toe weet hij te ontsnappen.Wat me wel opvalt, is dat katten overal de schuld van krijgen.Drollen in de voortuin van mijn buren, bleken uiteindelijk egels te zijn! En toen was het niet erg! Vissen die verdwenen uit de vijver. Op een vroege ochtend zagen wij een reiger die zich lekker te goed deed aan een vissenmaal uit die vijver. En toen was het niet erg! Bizar die kattenhaat.
 • M.G. Bults

  9 maanden geleden
  Geweldig land. Op zo'n beetje ieder gebied vecjten we elkaar de tent uit. Mijn kat was niet echt een action-man. Hij bleef in mijn tuin en was daar heel gelukkig mee. Het gaat weer van katten zijn zus en zo. Lekker weer alles op een hoop gooien. @de Nooij, ik ben het volkomen eens met u. Veel mensen mogen helemaal geen dieren hebben. Corona? Dan nemen we een huisdiertje. Corona weg, diertje ook weg. Voor een dier moet je zorgen. Minimaliseer het ongemak voor je buren.
 • de Nooij

  9 maanden geleden
  Het verplicht stellen van chip/registratie, en castreren/steriliseren van de kat kan al een hoop helpen. Veel overlast in de natuur zijn de "zwerfkatten", katten die door mensen maar overal gedumpt worden. "Kat weg gelopen, we nemen wel weer een nieuw kitten." Zonder ook maar iets te doen om het dier terug te vinden. Veel organisaties, bestaande uit vrijwilligerswerk en donaties kunnen het werk niet aan om die katten te vangen en te laten helpen zodat zij zich niet kunnen voortplanten.
 • Erica van E-Meijer

  9 maanden geleden
  Ik heb het geluk dat ik met mijn gezin en katten in een buitengebied mag wonen in de heuvels, onze katten lopen vrij los, op ons balkon en tuin is er volop leven van vogels en hebben we twee eekhoorns die dagelijks op bezoek komen om eten te halen. En ja ze vangen maar vooral muizen en ratten, gelukkig maar want die plaag wil je zeker niet hebben.
 1. Reacties op cash geld: ‘Als ik iets voor 100 euro koop en cash betaal, zwicht de verkoper vast wel’
  58

  Reacties op cash geld: ‘Als ik iets voor 100 euro koop en cash betaal, zwicht de verkoper vast wel’

  ‘Als mij geweigerd zou worden cash te betalen dan verlaat ik de winkel. Ik kan mij voorstellen dat men gemakkelijk weigert om cash aan te nemen bij een klein bedrag’ en ‘Voor zover ik weet worden er op de app TikTok dansfilmpjes en gelijksoortige flauwigheden vertoond. Wat doet zo’n app sowieso op een werktelefoon die, zoals de naam al aangeeft voor het werk is’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 23 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.