Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg trad als PvdA'er toe tot het kabinet. In Nederland is het ongebruikelijk dat een minister geen lid is van een van de regeringspartijen.
Volledig scherm
Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg trad als PvdA'er toe tot het kabinet. In Nederland is het ongebruikelijk dat een minister geen lid is van een van de regeringspartijen. © ANP

Niet te krampachtig doen over partijkleur leden kabinet

commentaarMartin van Rijn stopt op 9 juli als minister van Medische Zorg. Toen de PvdA'er eind maart onverwacht toetrad tot dit kabinet om de plots weggevallen VVD-minister Bruno Bruins te vervangen, was vriend en vijand er blij mee dat een ervaren iemand op het hoogtepunt van de coronacrisis aan het stuur wilde gaan zitten van het ministerie dat in het middelpunt van alle besluitvorming stond. In deze ongekende volksgezondheidscrisis was de partijkleur even van minder belang.

  1. Reacties op bedreigingen Sigrid Kaag: ‘Kan dit niet in de privésfeer besproken worden?’
    43

    Reacties op bedreigin­gen Sigrid Kaag: ‘Kan dit niet in de privésfeer besproken worden?’

    ‘Mag ik zeggen het weinig kies van het tv-programma College tour te vinden om kinderen publiekelijk in te zetten voor de veiligheid van een hoge politicus?’ en ‘Bij deze woonprogramma’s is het altijd schone schijn. Veel blabla, maar weinig wol. Het draait om geld en armoe van een ander. Of de presentator. De programma’s zijn überhaupt om te huilen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 27 mei verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.