Onderzoekers testen een vaccin tegen de Mexicaanse griep. Destijds stonden critici op hun achterste benen omdat we te veel vaccin hadden ingekocht.
Volledig scherm
Onderzoekers testen een vaccin tegen de Mexicaanse griep. Destijds stonden critici op hun achterste benen omdat we te veel vaccin hadden ingekocht. © anp

Nu wreekt zich dat we de zorg te ‘lean and mean’ hebben gemaakt

CommentaarHet gevaar van het coronavirus is te laat onderkend. In januari dacht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog dat het virus niet makkelijk oversprong van mens op mens. Het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zei begin dit jaar nog dat de kans klein was dat het virus Europa zou bereiken. Op 2 maart werd het risico op besmetting in Europa verhoogd naar 'matig tot hoog'.

 1. Reacties op Hema-model met tatoeages: ‘Ze durft te zijn wie ze wil zijn. Dat is bewonderenswaardig’
  36

  Reacties op He­ma-mo­del met tatoeages: ‘Ze durft te zijn wie ze wil zijn. Dat is bewonde­rens­waar­dig’

  ‘Ik ben geboren in een prehistorische tijd waar vooroordelen over tatoeages hoogtij vierde. Mijn brein is daardoor beïnvloed. Maar omdat ik kan nadenken, verder dan mijn neus lang is, zie ik een prachtig meisje met een geheel eigen stijl’ en ‘Linda Akkermans slaat de spijker op zijn kop. Er is maar een oplossing: direct uitsluiten van hulp. Helaas zal het net zo gaan als geweld tegen andere hulpverleners’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 30 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op NOS Sport: ‘Als ik Tom Egbers en Janke Dekker was, ging ik met pensioen’
  27

  Reacties op NOS Sport: ‘Als ik Tom Egbers en Janke Dekker was, ging ik met pensioen’

  ‘Ga een huisje in Frankrijk opknappen, groentetuin erbij. Geen stress meer, lekker samen genieten buiten de gekte van de tv-wereld ’ en ‘Zet Edith Schippers en Mark Rutte eens tegen Caroline van der Plas, Geert Wilders en Joost Eerdmans en je krijgt een heel ander debat’: Dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 14 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.