Sylvana Simons (BIJ1) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
Volledig scherm
Sylvana Simons (BIJ1) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Over pesten en slavernij: ‘Rutte kon niet om het verhaal van Simons heen’

Als de oma’s van moeders nog slaven waren, kun je dan volhouden dat slavernij te lang geleden is om excuses te maken? En ‘waarom heeft Nederland niet meer openbare toiletten?’: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 27 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

18 reacties

 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Tja, wij zijn allemaal slaven van de maatschappij niet alleen hier maar over heel de wereld. Werken voor een loontje om met van te leven of ..... .
 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  Onze " blanke " voorouders waren slaven van de rijke heren ! Mogen wij ook excuses vragen en een financiele tegemoetkoming eisen ?
 • Alice T

  1 jaar geleden
  Het was de Ashanti stam uit Ghana, die mensen van andere stammen verkochten. Dus Akwasi moet excuses aanbieden. Het was zijn stam, die heel boos werd op Engeland, die de handel stopte. Alice Tromm
 • R.H. Ananias

  1 jaar geleden
  Benzineprijs boven de €2,00 AD 02-10-2021. Van 10 t/m 24 september mijn vakantie doorgebracht in Drenthe, Gasselternijveen. twee maal getankt bij BP pomp te Stadskanaal, €1,76.4 per liter. Waar zit het verschil met hier in het Westen (Waddinxveen) waar ik bij terugkomst € 1,90 bij de pomp zag staan! Wordt ons een oor aangenaaid om de benzine reuzen nog rijker te maken?
 • Patrick Erb

  1 jaar geleden
  De slaven handel is niet begonnen door de blanken alleen opgepikt en geëxploiteerd. 158 jaar geleden is dat gestopt, maar nog vele jaren erna werden Europese meisjes en jongens uit arme gezinnen verkocht aan de edelen voor de huishouding of aan fabrieken als arbeider. Het is de geest van de tijd en slaven komen nog altijd voor, bijv bij de bouw van de voetbalstadions in Qatar, maar daar hoor je niemand over, zelfs mevrouw Simons niet, ik vraag mij af hoezo niet, of zijn dat verkeerde slaven ?
 1. Reacties op afspraak met Qatar: ‘Een hele geruststelling dat je je partner mag kussen’
  18

  Reacties op afspraak met Qatar: ‘Een hele geruststel­ling dat je je partner mag kussen’

  ‘Toch fijn om te weten dat je als voetbalfan je niet zoals gewone vrouwen daar, de gevangenis in moet als je verkracht bent’ en ‘Het wordt tijd dat de armoede wordt afgeschaft door de rijkdom eerst af te schaffen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 12 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpartijtje’
  42

  Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpar­tij­tje’

  ‘Advocaat Harriët de Kroon vindt de strafmaat gewoon te hoog voor twee vechtpartijtjes. Zou de familie Heuvelman er ook zo over denken?’ en ‘Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar beseffen we dan niet dat die nog altijd bestaat: kindearbeid, de seksindustrie en kijk alleen maar wat er in Qatar gebeurt’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 26 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.