Sylvana Simons (BIJ1) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
Volledig scherm
Sylvana Simons (BIJ1) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Over pesten en slavernij: ‘Rutte kon niet om het verhaal van Simons heen’

Als de oma’s van moeders nog slaven waren, kun je dan volhouden dat slavernij te lang geleden is om excuses te maken? En ‘waarom heeft Nederland niet meer openbare toiletten?’: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 27 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

15 reacties

 • R.H. Ananias

  2 weken geleden
  Benzineprijs boven de €2,00 AD 02-10-2021. Van 10 t/m 24 september mijn vakantie doorgebracht in Drenthe, Gasselternijveen. twee maal getankt bij BP pomp te Stadskanaal, €1,76.4 per liter. Waar zit het verschil met hier in het Westen (Waddinxveen) waar ik bij terugkomst € 1,90 bij de pomp zag staan! Wordt ons een oor aangenaaid om de benzine reuzen nog rijker te maken?
 • Patrick Erb

  3 weken geleden
  De slaven handel is niet begonnen door de blanken alleen opgepikt en geëxploiteerd. 158 jaar geleden is dat gestopt, maar nog vele jaren erna werden Europese meisjes en jongens uit arme gezinnen verkocht aan de edelen voor de huishouding of aan fabrieken als arbeider. Het is de geest van de tijd en slaven komen nog altijd voor, bijv bij de bouw van de voetbalstadions in Qatar, maar daar hoor je niemand over, zelfs mevrouw Simons niet, ik vraag mij af hoezo niet, of zijn dat verkeerde slaven ?
 • Willem Hart

  3 weken geleden
  @ Dick van Dijk, Chris heeft zich er duidelijk wel in verdiept. In Europa was Nederland het 4de land dat slavernij afschafte. Wereldwijd inderdaad een van de eersten. Ter vergelijking, Oman in 1970, of Mauretanie in 1981. Dat zijn landen waar het als laatste werd afgeschaft.
 • Dick van Dijk

  3 weken geleden
  Nou Chris ,je moet je toch eens in de geschiedenis verdiepen want Nederland was het laatste land dat de slavernij afschafte, dat dan weer wel.
 • Chris Eskes

  3 weken geleden
  Het hele debat rond slavernij is ongekend eenzijdig het gaat altijd over de trans-Atlantische slavernij, geen woord over de blanken die door rooftochten van Arabieren in dezelfde periode onder erbarmelijke omstandigheden in het Midden-Oosten terecht kwamen, geen woord over de nog steeds bestaande slavernij in Arabische landen. Nederland behoorde tot de eersten die de slavernij afschaften.