Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Over pesten strafbaar maken: ‘Dan ontstaat er alleen maar meer grimmigheid’

‘Richt je niet op de pesters, maar op de weerbaarheid van kinderen’, en ‘Baudet, wat een waanzin help je de wereld in’: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van zaterdag 25 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

5 reacties

 • Anoniem

  3 weken geleden
  Zolang als ik me kan herinneren worden de pesters altijd buiten schot gehouden. Geef ze met een zelfde aantal mensen een pak slaag denk ik dat het gauw over is. De " bully" moet aangesproken worden , niet dat slachtoffer. I.van der Wielen Bijl. Rozenburg
 • ANN LIMBOS

  4 weken geleden
  Pesters van hetzelfde laken een broek geven ! Anders snappen ze het niet !
 • bjorn Roos

  4 weken geleden
  Pesten kan soms tot gevolg hebben dat kids zichzelf wat aandoen! Dus ja.. pesten kan je strafbaar maken. Vaak hebben pesters maling aan alles en het wordt tijd dat we maling aan hen hebben. Opsluiten dat soort figuren en wie weet gaan ze dan wel nadenken.
 • Emile Michel Hobo

  4 weken geleden
  Pesten is al strafbaar: voor de wet heet het belagen. Pesters of aanzetters daartoe horen niet op een reguliere school thuis. Reguliere scholen zijn voor die willen leren: het recht op onderwijs. Pesten frustreert dit. Pesters vormen ook vriendenkringen die levenslang blijven belagen en functies opeisen als posities terwijl ze de kwalificaties niet hebben. Op jonge leeftijd ingrijpen is noodzakelijk. Bij alle overhoringen net zoals bij eindexamens afstand tussen de tafels helpt.
 • L Koenraad

  1 maand geleden
  Pesten is van alle tijden, alleen nu gaat het ook buiten school en digitaal op de socials door 24 uur per dag 7 dagen per week dat maakt het erger. Maar verder zou ik zeggen "join the club". Bijna iedereen is wel gepest op enige moment in de kinderjaren (ik ook), je groeit er wel overheen en zo niet dan wordt jij op het werk het 'kantoorlulletje' dus je moet er wel overheen groeien. Wat je ook wilt doen uitbannen kun je het niet, pesters proberen hun eigen onzekerheid op die manier te verbergen.