Word je wel geholpen als je ongevaccineerd blijft en dan ziek word? Natuurlijk wel zeggen twee briefschrijvers uit de zorg.
Volledig scherm
Word je wel geholpen als je ongevaccineerd blijft en dan ziek word? Natuurlijk wel zeggen twee briefschrijvers uit de zorg. © AS Media

Over tweederangspatiënten: ‘Die bestaan in de zorg niet’

‘Geen angst beste mensen: ook ongevaccineerd word je door ons geholpen’, en wat als je geen smartphone hebt en dus geen QR-code?: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van donderdag 16 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

5 reacties

 • Anoniem

  4 weken geleden
  @Knut Johannesen; Dat VVV uit Venlo komt weet heel voetbal minnend Nederland en daarom kort ik het graag af tot VVVV. Omdat de club uit Venlo komt en er ook mensen meelezen die dat nog niet weten voeg ik net zo graag de plaatsnaam erbij om verwarring te voorkomen. VVVV uit Venlo dus! Omdat voetbal minnend Nederland dat wel weet, kort ik de naam gemakshalve af tot VVVVV!. Deze club, voor degene die dat nog niet wisten, komt uit Venlo. VVVVV Venlo dus....etc. H de Bruin
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Nou, @geert postmus: Ik ben juist al een aantal jaren van plan om de 130 te halen hoor en daar doe en laat ik van alles voor.
 • Manon Werksma

  1 maand geleden
  @geert in de zorg heb je nauwelijks de optie om fulltime te werken. Zeker in de verpleeghuizen en thuiszorg. Contracten van 20-24u zijn een beetje de norm. Liefst nog kleiner want dan ben je makkelijker in te plannen. En als je al een groter contract hebt moet je vaak bijna elke dag werken om aan je uren te komen omdat de diensten zo kort zijn. De 8 uurs diensten in de zorg ( weet niet hoe het in de ziekenhuizen gaat) zijn vaak schaars.
 • Pitt van den Berk

  1 maand geleden
  Geen angst voor behandeling als tweederangs patiënt. Medische apartheid hadden we al voor corona. De onderklasse van de bevolking, de tweederangs patiënten worden tegenwoordig maar mondjesmaat behandeld, meestal naar huis gestuurd met een verhaaltje.
 • geert postmus

  1 maand geleden
  Ik lees steeds maar weer dat we rekening moeten houden met de zorg in dit land. Geen suiker, geen alcohol, geen sex, niet roken, prikjes halen etc. Maar ik hoor niemand over het opschalen van de zorg, hij is tenslotte ook afgeschaald. En over het geld van de zorgmedewerkers, als ze gewoon 36uur werken hebben ze een prima salaris, tuurlijk ik wil ook 24uur werken en fulltime betaald worden, maar zo werkt het niet. En we hoeven ook geen 100 te worden, geen reet aan in dit land. Dus geniet....