De burgemeester van Urk heeft de verkleedpartij van deze jonge mannen veroordeeld.
Volledig scherm
De burgemeester van Urk heeft de verkleedpartij van deze jonge mannen veroordeeld. © Instagram

Over Urker jongeren in nazi-kleding: ‘Ook niet-gelovigen zijn respectvol, burgemeester’

‘Jongeren mag toch duidelijk zijn dat je geen nazi-grap kunt uithalen’, en ‘The Beatles en Chuck Berry werden ook groot zonder dure concerten’: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van woensdag 15 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen  via brieven@ad.nl.

21 reacties

 • Henny Jansen

  1 maand geleden
  Ik zou dit tegen jullie willen zeggen; Mensen waaronder veel kinderen, die elke dag te maken hebben met oorlog en geweld dat zijn mensen en kinderen, die lijden aan hun leven! Zelfs de dood tot gevolg hebbend! Jullie kunnen eten, wonen, onderwijs volgen, niet onder duiken bij het minste of geringste gevaar! Het zou een juiste les zijn om zelf eens te gaan kijken in b.v. een werkkamp/concentratiekamp.!! Ik denk aan b.v. Vught, Westerbork en of Zeeland. Jullie moeten je schamen!
 • Jaap Spruitenburg

  1 maand geleden
  Urk is het toonbeeld van het ongebreidelde vrije markt denken in dit gave land. 'We lossen het zelf wel onderling wel op', zeggen ze dan. Op het moment dat er eigenlijk al geen weg terug meer is komt puntje bij het paaltje dat de doos van Pandora geopend is. Na eerst tegen elkaar te kruipen in de kerk, en een corona-controleerpost voor 20% van hen bevolking was neergezet te molesteren nu dit weer. Het laat zien dat we geloof en staat moeten loskoppelen en de staat moet reguleren op humaniteit.
 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Neem ze verplicht mee naar voormalig concentratiekamp, biedt ze inzicht, dan trekken ze zelf wel de conclusies.
 • L Koenraad

  1 maand geleden
  Uitgerekend Urk. Urk HET Oranje en vaderlandsgetrouwe bolwerk in de oorlogsjaren. En uitgerekend dáár gaat een groepje "vollidioten" in nazikleding lopen en als 'kers op de taart' ook nog een persoon in gestreepte kleding voorzien van de gele davidsster 'onder vuur' nemen. Te walgelijk voor woorden. L.Koenraad
 • Dreeke Janssen

  1 maand geleden
  @Theo Pardoel: Waarom niet meteen Superman of Batman sturen ??