Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Biontech, beeldbewerking AD

Reactie op vaccinweigeraars: ‘Het is schandalig dat zoveel mensen niet willen meewerken’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die woensdag 25 november in de krant verschenen over onder meer vaccineren over de kinderopvangtoeslagenaffaire.

12 reacties

 • Anonymous

  2 maanden geleden
  Emka, beseft u zich dat de bijwerkingen van corona waar we al een jaar mee geconfronteerd worden de maatregelen zijn? niet de kwaal zelf!
 • Anonymous

  2 maanden geleden
  Beste Gerda Vogelzang,U snakt ernaar weer gewoon te kunnen leven. Begin daar nu mee! U laat dit afhangen van anderen. Niet iedereen schreeuwde om een werkend vaccin. De mensen die dat niet deden schreeuwen nu dat ze het niet zullen nemen. Logisch toch? Ik ben zo iemand, ik laat mij niet leiden door angst, ik laat niks in mijn lichaam spuiten zonder dat ik precies weet wat de gevolgen kunnen zijn.Dat zou u ook niet moeten doen.Het is niet de schuld van de weigeraars als de corona maatregelen nog jaren blijven bestaan.Dit is de schuld van mensen zoals u die toegeven aan de angst.
 • nico iemand

  2 maanden geleden
  Gerda Vogelzang, Poortugaalwel eens nagedacht dat er door andere ziekten en toe doen veel meer doden vallen en niet heel de wereld plat word gelegd door de overheden van alle landen dit is niet meer dan een griep die helaas voor sommige mensen zware klachten met zich mee brengt vooralsnog geneest 99.7% van alle mensen die corona hebben gehad mvg Kjeld K.   Spijkenisse
 • Anonymous

  2 maanden geleden
  Gerda Vogelzang uit Poortugaal staat er gemakshalve maar even niet bij stil dat de vaccins zoals die nu worden gemaakt onder zware druk zijn gemaakt met commerciële drijfveren. Pas op lange termijn zullen de bijwerkingen aan het licht komen die zich nu tijdens het testen niet hebben voorgedaan. Als je 78 bent maakt dat wellicht wat minder uit. Zo lang hoef je immers niet meer.  Als je 28 bent en nog een heel leven voor je hebt is het wel even een ander verhaal. Enige nuance is hier wel op zijn plaats.
 • Anonymous

  2 maanden geleden
  Ik begrijp de gedachte van iemand met de leeftijd van 78. Ik ben vader van 2 (volgens het rijksprogramma gevaccineerde) jonge kinderen. Zelf ben ik 32. Altijd heb ik gedacht dat het rijksvaccinatieprogramma een goed programma was, juist omdat zij vrijwillig was. Juist omdat de overheid haar onderdanen vrij laat in de keuze wel of niet te vaccineren, heb ik altijd gedacht dat wél vaccineren de allerbeste keuze moest zijn. Maar dit vaccin? Zo snel? Met zoveel vraagtekens voor de toekomst? Omdat 3 kabinetten Rutte de zorg zo hebben uitgeknepen dat we nu geen voldoende zorg meer kunnen geven? 
 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland