Lezersbrieven van maandag 31 mei 2021.
Volledig scherm
Lezersbrieven van maandag 31 mei 2021. © EPA/AD Fotobewerking

Reactie op vakantieplannen: ‘Negeer je het reisadvies? Dan mag je niet klagen’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die maandag 31 mei in de krant verschenen over onder meer het coronabeleid en buitenlandse vakantieplannen.

8 reacties

 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Ook ik begrijp niet waarom we Mandarijn moeten leren. Ten eerste spreken niet alle Chinezen Mandarijn, ten 2e kunnen zij ook de moeite nemen een andere meer internationaal gesproken taal als Engels te leren. Ik weet wel dat er enorm veel Chinezen zijn, maar Engels is gewoon een taal die in de meeste landen ter wereld min of meer beheerst wordt al is het soms door een klein deel van de lokale bevolking. Zelf probeer ik altijd een paar lokale woorden te leren en voor de rest lekker rommelen
 • Beppie Janssen

  1 jaar geleden
  Toch wel apart, bijna alle europese vakantielanden staand op code oranje. Wanneer je het aantal besmettingen berekent naar het aantal bewoners dan is Nederland ongeveer het slechtste jongetje in de klas. Voor de toeristische sector in die landen is het een ramp, voor de overige bewoners een zege. Weinig tot geen kans dat de besmettingen oplopen door eigenwijs NL gedrag.
 • Barend Stofkoper

  1 jaar geleden
  De overheden blijven hameren op de capaciteitsproblemen in de ziekenhuizen en ontwrichten met hun maatregelen hele sectoren incl. de zorg en gezond sociaal verkeer. Wat niet verteld wordt is dat de kans dat een individu door corona in ernstige vorm bijna te verwaarlozen is. De kunst van het leven tegenwoordig is het laveren tussen de beperkingen die ons worden opgelegd.
 • Marijke De Jong

  1 jaar geleden
  Wat een onzin allemaal. Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie in de oranje regio Alicante, Spanje. Daar zijn de coronacijfers al weken lang veel lager dan bijv. de Balearen. Wat ons vooral opviel is dat de Spanjaarden zich perfect aan alle regels houden, in grote tegenstelling tot NL. Als je dat zelf ook doet, maakt het niet uit of je daar bent of in NL. Wij voelden ons daar in ieder geval veel veiliger.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  Mevrouw de Groot kan engels all you can eat en all inclusive voor de rest bekijken ze het maar.
 1. Reacties op dwangsom VWS: ‘Er wordt overheidsgeld verspild om maar geen openheid te verschaffen’
  39

  Reacties op dwangsom VWS: ‘Er wordt overheids­geld verspild om maar geen openheid te verschaf­fen’

  ‘Papiergeld is een wettig betaalmiddel, dus vind ik het vreemd dat dit bij Aldi (Utrecht) niet meer kan’ en ‘Zo krijg je een totaal verkeerd beeld van het werk van Kamerleden, dat heel erg vaak geen 8-urige werkdag kent’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 20 juli verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.