Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.
Volledig scherm
Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. © ANP

Reacties op Armoedebeleid: ‘Hoe kan ons welvarende land een Armoede-minister nodig hebben?’

‘Met plaatsvervangende schaamte zag ik premier Rutte de minister voor Armoedebeleid voorstellen aan onze rijke koning’ en ‘Denk constructief mee en roep niet alleen om opening’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 14 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

67 reacties

 • Ron Janssen

  2 weken geleden
  Het is een zogenaamde goed makertje, om falende overheidsbeleid een valse hoop te geven. Als er al zo'n extreem bedrag wordt toegezegd voor klimaat ( maar gebeurt dat wel eigenlijk) en moet je dan de bevolking verder uitkleden om te pronken wat je eigenlijk niet kan uitvoeren als je nog tal van problemen eerst moet oplossen voordat je iets anders kan gaan doen. Als ze nu als zeggen dat de rekeimg bij de nieuwe generatie wilen leggen, heeft de jeugd geen toekomst. Nieuwe verkiezingen misschien
 • D. van Eerden

  2 weken geleden
  Goed gezien Rutte, "regeren is vooruitzien" en met de ontkoppeling van de AOW met het minumumloon hebben een flinke groep mensen binnenkort Carola wel nodig.....Bravo man.
 • Hanneke Meer

  2 weken geleden
  Er zullen altijd mensen buiten de boot vallen en onder aan de ladder blijven hangen. Het lijkt me moeilijk te regelen, omdat de ene persoon eigenlijk beter wil en de ander het wel best vindt zo. Daarom zou die AOW-kwestie voor hen die in het verleden altijd hard gewerkt hebben niet niet mogen. @Henny Gerritsen. Misschien is het juist rijkdom om armoede zoveel mogelijk te willen voorkomen.
 • Henny Gerritsen

  2 weken geleden
  Het is wel armoede, als je een armoede minister heb !
 • Henny Gerritsen

  2 weken geleden
  Dus Rutte met zijn deelnemende partijen wisten dat zij ook in de vorige regeerperiode extreme armoede veroorzaakt hadden, dat ze een armoede minister nodig hadden! Wel raar dat dit nieuwe kabinet dan instemt met het ontkoppelen van de AOW ! P.S. rariteiten kabinet, in de war!