Bewoners bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, tijdens een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers.
Volledig scherm
Bewoners bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, tijdens een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers. © ANP

Reacties op asielzoekers in Tubbergen: ‘We hebben gezien dat bewoners er woedend over zijn’

‘Laat de staatssecretaris zich eens inspannen om de ongedocumenteerden ons land uit te zetten’ en ‘De leden (waaronder Hans Wiegel) kunnen niet apathisch blijven afwachten en goedkeuren dat Mark Rutte het D66-programma blijft uitvoeren’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 19 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

73 reacties

 • henk huggers

  1 maand geleden
  ben het helemaal eens met Hans de Laat maar ik wil wel iets toevoegen : vuile wc's doen ze zelf dus je weet wat er binnenkomt. Dan een vraag, hebben die lui alles gratis dus geen eigen risico van 385 euro, wij wel. Wil je dan ruilen met die mensen, nee nee maar dat is ook niet relevant voor mij ze horen hier immers ook niet thuis.
 • J. During

  1 maand geleden
  @Chris Eskes, en dan te bedenken dat er al veel immigranten in Den Haag wonen.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Nederland is een klein land. We kunnen logischerwijs nu eenmaal niet alle vluchtelingen van de wereld hier laten wonen.
 • Hans de Laat

  1 maand geleden
  Maak je niet zo druk. Hier komt op deze manier gewoon een eind aan. Dwang heeft nog nooit tot iets geleid en dat gaat ook nu niet gebeuren. Dit kabinet zit er in december niet meer dus dan is het over met die flauwekul. Er is maar een oplossing,een totale asielstop, versneld gaan uitzetten van veilige landen en iedereen die via een veilig land is binnengekomen dezelfde weg terugsturen. Den Haag en de vluchtelingenclubjes horen het niet graag maar er is nul draagvlak voor vluchtelingen opgang.
 • D Snik

  1 maand geleden
  Ikzelf woon in heerhugowaard waar ook en asz is gevestigd..niemand heeft er last van..Tubbergen wees niet zo angstig.