Een quarantainevlag in de mast hangen is in de scheepvaart gebruikelijk: zou dat geen idee zijn voor kerken in diepgelovige dorpen waar de coronabesmettingen flink stijgen door het lage aantal vaccinaties?
Volledig scherm
Een quarantainevlag in de mast hangen is in de scheepvaart gebruikelijk: zou dat geen idee zijn voor kerken in diepgelovige dorpen waar de coronabesmettingen flink stijgen door het lage aantal vaccinaties? © Hollandse Hoogte / ANP

Reacties op Biblebelt-dorpen: ‘Kunnen ze geen quarantainevlag aan de kerktoren hangen?’

Waarom bevrijdt niemand de dolfijn in de Oosterschelde?, en dorpen met veel coronabesmettingen kunnen zich beter isoleren van de buitenwereld: dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 25 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

46 reacties

 • de Kooker

  2 jaar geleden
  Juist als christen moet je je laten vaccineren. Dat heet naasten liefde. Zo wil God het zien dat we lief zijn voor elkaar en voor elkaar zorgen. Zoals er nu wordt gedacht in de Biblebelt is juist duivels. Deze mensen zitten met hun vrome gezicht voorin de kerk en denken dat ze daarom al in de hemel komen. No way!
 • Hanneke Meer

  2 jaar geleden
  Door spottende reacties over Staphorst begin ik gelovigen te begrijpen. Zij 'geloven' dat God hen beschermt en dus laat je je niet ziek maken door een vaccin. Wanneer zij wel ernstig besmet raken, vragen zij om hulp, omdat zij zelf ten alle tijden de ander hoe dan ook zouden helpen. Het geloof is voor veel mensen waarschijnlijk jaloersmakend, omdat zij alleen zakelijk voor de ander klaar staan. "Voor de ander", geloven zij dan weer. Wat als die ander zegt dat je het voor hem niet hoeft te doen?
 • Mb Van Hoek

  2 jaar geleden
  Ik ben gevaccineerd en ik respecteer mensen die niet gevaccineerd zijn ieder moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen alleen jammer dat we allemaal zo hard moeten schreeuwen over ons gelijk
 • Dick van Dijk

  2 jaar geleden
  Afsluiten die dorpen, ze gaan zondag met zijn allen in de kerk zitten één grote besmettingshaard en dan later je melden op de IC ,belachelijk.
 • Tang Chi Ho

  2 jaar geleden
  Coronapas bij alle supermarkten. Dan pak je iedereen. Jong of oud, wit of zwart,laag opgeleid of hoog, gelovig of geloof in zelf en medemens