Iker Casillas, voormalig keeper van Real Madrid en het Spaans voetbalelftal.
Volledig scherm
Iker Casillas, voormalig keeper van Real Madrid en het Spaans voetbalelftal. © Getty Images

Reacties op ‘coming-out’ Casillas: ‘Waarom wil je dat wel of niet homo-zijn überhaupt weten?’

‘Voetbalinternational Marten de Roon schreef er een geweldige tweet over. Ook hij kan niet wachten op de dag dat het bij de mannen ook de gewoonste zaak van de wereld is’ en ‘Wat ik veel meer verafschuw zijn de beelden van de dieren die door mensen de veewagens ingesmeten worden, waarna ze een gruweldood te wachten staat’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 12 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

7 reacties

 • A van Pampus

  4 maanden geleden
  Iker Casillas Het is zo belangrijk is dat een bekende voetballer uit de kast komt, omdat juist bij het voetbal-bezoekende publiek de grootste anti-homo fanaten zitten. Als ze een homosexuele voetballer kunnen toejuigen is dat winst, want het ontkracht het idee dat mannelijke homo's niet sportief zijn. Homo's zijn niet zichtbaar, of misschien percentueel minder actief, in de sportwereld juist vanwege de vijandige houding van clubs, en mn hun zg 'fans'. Duiker Tom Daley geeft het goede voorbeeld!
 • Leo Haas

  4 maanden geleden
  Nederland is een traditioneel land, ondanks dat we allemaal denken dat we zo werelds en tolerant zijn. Traditioneel was het mannenvoetbal altijd anti-homo; ik heb bijvoorbeeld van 1970 tot 1990 aktief gevoetbald in NL en in die tijd nooit een homosexueel ontmoet tijdens een wedstrijd of training. Was ik zo blind, of zaten ze toen allemaal in de kast? Het vrouwenvoetbal was traditioneel een plek waar vrouwen die zich als mannen gedroegen zich thuisvoelden en dus was homosexualiteit daar gewoon.
 • Anoniem ...

  4 maanden geleden
  @ Cor Stok. Daar heeft u wel een punt. Ik noem dat altijd selectieve verontwaardiging. @ P Kluin. U heeft gelijk hoop dat dit snel geen thema meer is. Krijg steeds meer de indruk dat we in Nederland eerder stappen achteruit zetten dan vooruit. Zolang er nog mannen die hand in hand lopen worden uitgescholden,mishandeld,beledigd etc.. Hebben we nog een lange weg te gaan. En ben bang dat dit alleen nog erger gaat worden. Wanneer er in andere culturen er anders over wordt gedacht.
 • Hans de Bruin

  4 maanden geleden
  Waarom is het officieel of publiekelijk uitkomen voor je geaardheid voor sommige andere mensen zo belangrijk? Is dat niet iets voor de familie of vriendenkring? Ik wist het niet van Marten en hoefde het ook niet te weten, net zo min als ik zit te wachten op een verklaring van anderen dat ze hetero zijn. Kennelijk zijn mensen nog altjd erg druk met het in hokjes plaatsen van mensen.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  John Mulder Het interesseert mij geen biet welke geaardheid iemand heeft zolang hij of zij of het mij daar niet mee lastig valt. Alleen met pedofilie heb ik een probleem.