Met de huidige energieprijzen zetten veel mensen de thermostaat wel een graadje lager.
Volledig scherm
Met de huidige energieprijzen zetten veel mensen de thermostaat wel een graadje lager. © Jeffrey Groeneweg

Reacties op compensatie energienota: ‘Dat rijke mensen ook vangen, is tenenkrommend’

Mensen met een hoog inkomen hebben geen compensatie nodig voor de stijgende energienota, en voor elke 9ongevaccineerde coronapatiënt op de ic vervallen tien operaties van anderen: dit zijn de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 18 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

66 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Zeker zouden bv de middeninkomens voor de dure energie rekening die 400.00 moeten krijgen. 2000.00 inkomen,man met pensioen, ik mantelzorger van hem,hij is ernstig ziek,huur 700.00, energie voorschot 150.00 ,zorgkosten 250.00 en ieder jaar eigen risico kwijt en dan nog alle andere vaste lasten, geen schulden, dan hou je 300/400 per maand over,sparen enz is er al jaren niet meer bij. Wij zitten nu ook in de kou,want 900.00 extra betalen, zouden we niet kunnen betalen,zou niet weten waarva. W.lutz
 • Conny Hoogenes-Nederpel

  2 maanden geleden
  Zoooooooveel werkelozen en zoooooooooooveel meer vacatures, dat is ook niet te rijmen toch.
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Ik snap niet waarom geen afspraken of een gas contract met Noorwegen is afgesloten i.p.v. van Rusland die verder weg is. Het TROLL project van Noorwegen om gas te winnen in de Noordzee ten westen van Noorwegen waar een grote gasbel bevindt dan hadden wij Dit probleem niet.
 • L de Wit

  2 maanden geleden
  Het wordt voor iedereen duurder dood ook voor de rijke, de regering kan niet anders dan deze oplossing zeker niet omdat dit snel moet gebeuren. Iedereen krijgt het hou op zeuren en wees blij dat we in elk geval iets krijgen
 • Rob Kroon

  2 maanden geleden
  Tja alles word duurder dus eigenlijk zou iedereen gecompenseerd moeten worden naar rato voor wat de energie nota betreft. Maar wordt het niet is tijd dat we stoppen met al die toeslagen ,zorg voor jezelf en hou je hand niet op.