Demonstranten tegen de coronamaatregelen in Amsterdam.
Volledig scherm
Demonstranten tegen de coronamaatregelen in Amsterdam. © GUUS SCHOONEWILLE

Reacties op corona-verdeeldheid: ‘Weg is mijn hoop, is alles voor niets geweest?’

Eindelijk kan er zonder waardeoordeel over mensenrassen worden gepraat. En: Dankzij de tweedeling lijkt alles wat we tegen corona hebben gedaan voor niets geweest. Dit zijn enkele onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van dinsdag 26 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

21 reacties

 • Jos van der Kraan

  1 maand geleden
  van Eerden gevaarlijke gedachten heeft u !!!! lekker kort door de bocht . door mensen als u komt er steeds meer tweedeling.
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. @C.J.H. Pieterse, inderdaad eigen verantwoordelijkheid tot dat tijdens een boottocht gevaccinnerden met een QR- code of corona pas mogelijk ook getest, besmet zijn. Ook een zwager van mij gevaccineerd NU ziek. Dis niet de schuld leggen en een zondebok zoeken. Eigen verantwoordelijkheid mondkap op en afstand houden en handen wassen. Eigen verantwoordelijkheid niet naïef zijn en denken ik ben gevaccineerd wordt niet ziek. Toch wel 🤔
 • C.J.H. PIETERSE

  1 maand geleden
  Eigen verantwoord.-heid? Die kunnen meeste ongevaccineerden niet aan; nemen risico's, besmetten anderen. Daarom moet overheid burgers beschermen. Gevaccineerden nemen covid wél serieus, maar moeten bedacht zijn op uitgestoken handen, knuffelaars en mensen die bij een praatje speeksel rondstrooien. Werkers zorg/contactberoep: vaccin. verplicht! Dominees: geef goede voorlichting! Ik veronderstel dat op Marokk./Turkse/+ TV ook vaccinatie wordt aanbevolen: toch te weinig invloed op allochtonen hier?
 • Hanneke Meer

  1 maand geleden
  Vaak wordt beweerd dat in achterstandswijken gemiddeld een hoger aantal mensen wonen met een slechte levenstijl. Op de IC zijn de cijfers 80% ongevaccineerd en 20% gevaccineerd, waarvan laatste cijfer al aan het oplopen is. Gevaccineerd door onderliggend lijden wordt er gelijk bij vermeld, bij de ongevaccineerde patiënten (wordt niet eens naar gevraagd) is en blijft het Corona???
 • Sander de Kool

  1 maand geleden
  Eigen verantwoordelijkheid wordt terecht geroepen bij mensen die zich weigeren te laten vaccineren, maar ook daar is niet iedereen gelijk een wappie. Ook daar zitten genoeg weldenkende mensen tussen die om verschillende redenen geen vaccin willen. Maar laten we onszelf ook een spiegel voorhouden, want ook mensen die wel gevaccineerd zijn kunnen deze ziekte overdragen. Ook voor hen geldt, houd je aan de basisregels. Vooral thuis blijven bij klachten, zelftesten en een beetje afstand houden.