Verplegend personeel bij een coronapatiënt op de IC-afdeling van het Maastricht UMC.
Volledig scherm
Verplegend personeel bij een coronapatiënt op de IC-afdeling van het Maastricht UMC. © ANP

Reacties op coronabeleid: ‘Neem eens beslissingen die door mensen worden begrepen’

‘Als het kabinet zulke maatregelen blijft nemen, zitten we over twee jaar nog met het coronavirus’ en ‘Als scholen brandhaard zijn, dan moet deze sector dicht’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van woensdag 1 december verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

66 reacties

 • M. Kok

  2 maanden geleden
  Heb jaren geleden een gedicht gehoord.( bron luisteraar candlelight) . Ik citeer een stukje. Ik hoop dat ik door het uiten van mijn klacht. Een ieder aan het nadenken heb gebracht ( al is het er maar eentje) aan het nadenken hrb gebracht.En ik moet me sterk vergissen. Wanneer dit zijn uitwerking gaat missen. En wanneer u niet wilt. Dat het u geschied. Doet dit ook bij een ander niet. Laat die ander weten.Dat u haar ook niet bent vergeten.
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  @Lianne Van schoten: U heeft mijn reactie duidelijk niet goed gelezen.
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. @ A.J.Hulst, die 15% waar u het overheeft GIJZELD niemand dat doe de VIRUSSEN. Dit demissionair Kabinet en ook wetenschapper en virologen zijn gewend om met procenten en cijfers en dit komt altijd anders uit. De 1 zeg dit de ander zeg dat. Wij Nederlanders moeten gewoon van uitgaan dat net als de GRIEP-virus de CORNA-virus lang zal overheersen en zolang men met vakantie gaan naar besmette gebieden(landen) dan zal deze virus ons blijven gijzelen. Wordt mee terug gebracht.
 • Hanneke Meer

  2 maanden geleden
  @Ron de Bruin. U zegt:"En nee corona is geen griepje, maar ook niet de middeleeuwse pest, of ebola". Zouden wij het niet aan de medische wetenschap te danken hebben dát het geen middeleeuwse pest of ebola is? Volgen wij de huidige adviezen niet op dan is Corona naar wat ik er tot nu toe van begrijp wel degelijk even gevaarlijk.
 • Stephan Veldhuijsen

  2 maanden geleden
  Jetse Dijk: gezond leven vermindert de kans op heel veel ziektes, dus waarom niet proberen. Het is allemaal wel makkelijk om een prik te nemen en doorgaan met hoe het daarvoor was. Overigens zo kort door de bocht om te stellen dat je zonder vaccin op de IC terecht komt. Nu 600 mensen op laten we zeggen 1.2 mlj is 0,05%. In absoluut getal verwaarloosbaar, in realiteit 600 mensen teveel. Maar we moeten wel reëel blijven. Zonder vaccin ben je geen moordenaar ook.