ANP/AD Fotobewerking
Volledig scherm
© ANP/AD Fotobewerking

Reacties op de kabinetsformatie: ‘Volgens mij heeft iedereen in Den Haag boter op het hoofd’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 6 april in de krant verschenen over onder meer de kabinetsformatie en de reconstructie van de schietpartij in Alphen aan de Rijn, die tien jaar geleden plaatsvond. 

6 reacties

 • A. Kruit-van heumen

  1 week geleden
  De partijen met de meeste zetels MOETEN samen regeren. Niemand uitgesloten. Dat is de wens van het volk die op hen hebben gestemd. Geen voorkeurs politiek en gekonkel om alles 4 jaar dicht te timmeren. Het Bindend Referendum moet terug komen, zodat het volk tussentijds kan ingrijpen, zoals in de situatie van P.Omtzigt. De gekozen leden zijn in dienst van het volk en dienen dus samen te werken met iedereen die gekozen is. Wil je dat niet dan is er voor die persoon geen werk in de 2de kamer.
 • Ad van der Stel

  2 weken geleden
  En weer trappen we er met zijn allen in in deze moeras van intriges, leugens, bedonderrij van een stelletje hypocriete, narcistische egotrippers. En dat moet het land regeren?
 • v.d. Heiden

  2 weken geleden
  Gert Jan Zegers predikt altijd naastenliefde ?? Nu was hij de "JUDAS" en stak een mes in de rug van Rutten. Ik denk dat hij dit deed omdat hij weet ik kom toch niet in een nieuw kabinet met D'66 vanwege die ethische kwesties. Ik zag hem op de TV en daar zat hij erbij als een "geslagen hond" wellicht stapt hij ook op om zijn dubieuze rol in dit spel.
 • Pim v Dalen

  2 weken geleden
  Een terecht opgemaakte opmerking vorige week bij het debat. De politiek behoort het volk te vertegenwoordigen en dienen. Maar het is verworden naar een baantjescarrousel en partijkartel die alleen maar in achterkamertjes politiek handelt. Transparantie en geloof in eerlijk gedrag is ver te zoeken , dus niet zo gek dat ene helft van de bevolking zegt; t heeft geen zin om te stemmen. De andere helft die erop stemt houdt het in stand. Heel triest eigenlijk te constateren dat onze democratie faalt.
 • Jaap Spruitenburg

  2 weken geleden
  Ik denk eerder dat de verkiezingen zich niet meer 'in hun actieve geheugen' bevond, Helena Bree. De verkiezingen vonden plaats voor dit openbare incident zich voordeed waarin Mark zelf zijn kuil groef. Het feit dat jongerenverenigingen van de partijen allemaal hun twijfels trekken is tekenend dat wijsheid niet per sé met de jaren hoeft te komen. Als Kaag echt nieuw leiderschap wil zou ze het juist nu over de andere kant moeten proberen. Rutte mag dan 35 zetels hebben hij heeft er ook 115 niet...
 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee