Vestigingsmanager van Zo Kinderopvang Lisanne van Gastel-de Nijs opent officieel de peutergroep met het doorknippen van een lint.
Volledig scherm
Vestigingsmanager van Zo Kinderopvang Lisanne van Gastel-de Nijs opent officieel de peutergroep met het doorknippen van een lint. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Reacties op de kinderopvang: ’Peperdure kinderopvang en afgrijselijke kinderopvangtoeslag’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die vrijdag 11 juni in de krant verschenen over onder meer de milieuproblemen, Baudet en het coronavaccin. 

7 reacties

 • Korbee

  2 maanden geleden
  Ron Breda vergeet 1 ding terwijl hij naar Scandinavië kijkt. De sociale zaken moeten ergens van betaald worden, dus zijn de belastingen hoog. Heel hoog. Het zou realistischer zijn om kinderopvang te berekenen in percentages van het inkomen. De werkelijke kosten kunnen dan aangevuld worden. Zo krijg je een evenredige betaling van de kosten, en betalen mensen zonder kinderen niets.
 • Dick Van

  2 maanden geleden
  Laten ze nú eens beginnen met kinderbijslag tót twee kinderen, dan worden dat er vanzelf minder, opvang goedkoper, mínder ménsen, win win situatie
 • M. Teevens

  2 maanden geleden
  @Geert Postmus: helemaal met jou eens!
 • geert postmus

  2 maanden geleden
  Als er toeslagen uitgedeeld worden voor kinderopvang, dan zou het enige juiste gevolg moeten zijn, een belasting korting voor de mensen die niet van gemeenschapsgeld profiteren. Het is toch van der zotte dat ik voor andermans kinderen moet betalen. En dat geld ook voor al die groene subsidies op auto's en zonnepanelen, afschaffen of deze mensen in een hogere belasting groep inschalen. Profiteurs zijn er al genoeg in Den Haag.
 • M. Teevens

  2 maanden geleden
  Kinderopvang gratis voor iedereen ben ik het niet mee eens! Maak een aantal categorieën en kijk naar het inkomen. Dit geldt ook voor kinderbijslag. Mensen die maandelijks een onwijs hoog inkomen hebben moeten zeker betalen, anders is het niet eerlijk tegenover iemand die een uitkering of net minimumloon heeft. Ik vind al jaren dat mensen heel erg makkelijk een kindje "nemen". Sommige gezinnen daar zijn 4 of 5 kinderen normaal. Ik vind dat in deze steeds onzeker wordende tijd niet normaal.