De brief van de dag gaat over de 'andere pandemie', obesitas.
Volledig scherm
De brief van de dag gaat over de 'andere pandemie', obesitas. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Reacties op de obesitaspandemie: ‘We zijn niet allemaal ‘beesten’ die op fastfood en cola leven’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die vrijdag 18 juni in de krant verschenen over onder meer de mondkapjesplicht, tanks en obesitas. 

9 reacties

 • Angélique Broekman

  1 maand geleden
  Dank aan allen die gereageerd hebben. Ik hoop dat dit signaal ook opgepakt gaat worden. Want als ons iets kan helpen, dan zouden velen van ons chronische zieken bij wijze van spreken een gat in de lucht springen.
 • M Stootman

  1 maand geleden
  Beste Angelique, Herken jouw situatie; ik heb in mijn leven veel prednison moeten gebruiken en het resultaat is dat ik het stickertje obesitas kreeg opgeplakt na mijn kankerbehandelingen en menopauze daar ik flink ben aangekomen. Het grappige is dat men in mijn omgeving denkt en wellicht heilig van overtuigd is dat ik enorm vreet, ongezond leef, te weinig beweeg..etc. Dat doet enorm pijn want wat je goed doet raakt overschaduwd door iemands zogenaamde kennis en kijk op hoe het wel zou moeten.
 • van Maanen

  1 maand geleden
  Aan Loykens. Er wordt juist aangeraden kleine porties over meerdere maaltijden per dag te eten en juist NIET 16 uur achter elkaar niet te eten, dat is helemaal niet gezond. Daarbij zit het per persoon anders. Ik ben ook flink aan de maat, ben wel chronisch ziek en sporten zit er niet in. Lopen gaat (ong. 5km pd). Als ik zie wat ik eet en wat anderen eten dan kom ik daar bij lange na niet aan. Ik heb meer last van het gezeur van anderen dan van mijn overgewicht.
 • Loykens

  2 maanden geleden
  Beste Angelique, ik ben van 90 kilo, maat 52 naar maat 36 gegaan. Ik begrijp 100% jouw gevoel, ik eet maar kleine porties maar... 10 kleine porties zijn 5 maaltijden en dat is de realiteit. Gelukkig was ik relatief jong toen ik veel ben afgevallen, dus geen vellen. Maar waar ik mij al jaren aan houd: 16 uur niet eten. Ontbijt, lunch verantwoord en avondeten met mate. Dan 16 uur niets. Overdag nooit tussendoortjes of snoep. Uit eten, ander verhaal. Succes meis, het is moeilijk. Chérie Loykens
 • Angélique Broekman

  2 maanden geleden
  Beste @Loykens, ook dat begrijp ik. Ik heb boulimia gehad, maar volledig genezen. Sinds de maagband eruit is, kan ik nog steeds maar heel weinig eten. Heb wel een paar blokjes groenten in de koelkast als ik in de nacht honger krijg omdat ik van de pijn niet kan slapen. Daarop knabbelen helpt me dan. En dat bewijst maar weer dat er vaak aan de binnenkant meer aande hand dan wat je van buiten ziet. Sterkte, hopelijk worden we ooit van de pijn verlost
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilligers om miljoenenwinst terug te storten

  Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilli­gers om miljoenen­winst terug te storten

  Vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Hulptroepen Alliantie, de non-profitorganisatie van Sywert van Lienden en zijn compagnons, willen dat zij hun miljoenenwinst terugstorten. Dat schrijven ze in een brief in de Volkskrant. Van Lienden blijft echter bij zijn oorspronkelijke plan. Hij wil de 9 miljoen euro beleggen en het rendement gebruiken voor onder meer kankeronderzoek bij jonge mensen.