Mark Rutte arriveert afgelopen zondag bij het Catshuis voor het overleg tussen voormalig ministers van het demissionair kabinet en deskundigen over versoepeling van de lockdown.
Volledig scherm
Mark Rutte arriveert afgelopen zondag bij het Catshuis voor het overleg tussen voormalig ministers van het demissionair kabinet en deskundigen over versoepeling van de lockdown. © ANP/AD Fotobewerking

Reacties op de versoepeling van de lockdown: ‘Hoe ver kan en mag de overheid gaan?’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 23 februari in de krant verschenen over onder meer de veronderstelde versoepelingen van de lockdownmaatregelen  en de blunder van Wopke Hoekstra. 

4 reacties

 • Jos van der Kraan

  4 dagen geleden
  Goed zo Ron de bruin. !!!!!!!
 • Dick Jacobs

  5 dagen geleden
  Eindelijk geeft Guus de vakmensen een mooie pluim, we kunnen wel veel huizen willen bouwen maar er zijn geen vakmensen meer, jarenlang is de beroeps opleiding in een slecht daglicht gezet, Lts opgeheven en bedrijf scholen gesloten, wie o wie bouwt dan die vele huizen, graag zou ik een oplossing zien van de politiek aub
 • Ron de Bruin

  5 dagen geleden
  Als we het over absurditeit gaan hebben Paul Visser, zullen we het dan eerst even hebben over de avondklok? Waarom zou ik s'avonds niet even een stukje mogen lopen of fietsen? Wie doe ik daar kwaad mee, en wie zou ik kunnen besmetten, of wie zou mij kunnen besmetten? Volkomen onzinnige maatregel opgelegd aan 17,5 miljoen mensen. Onder het mom te voorkomen dat jongeren samenkomen. Verbiedt dan gewoon samenscholen van jongeren en handhaaf dat. Je gaat geen boom omhakken omdat er 1 tak scheef zit.
 • Inge de Graaf

  5 dagen geleden
  Beter de winkels en restaurants open want nu hebben de mensen minder te doen en willen er toch op uit, met als gevolg dat er hele massas de parken en stranden bevolken. Als de winkels en horeca open gaat MET maatregelen worden de mensen meer verspeid EN dus de kans op besmettingen minder... iedereen weet nu toch dat afstand houden belangrijk is...als ik mensen in een winkel oid zie loop ik er toch al met een boog omheen. Ook kinderen hebben kleding en schoenen nodig, wat bv gepast moet worden!
 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 2. Gedoe bij Herstel-NL: topeconoom Rabobank trekt zich terug, initiatiefnemers spreken van ‘politieke druk’

  Gedoe bij Her­stel-NL: topeconoom Rabobank trekt zich terug, initiatief­ne­mers spreken van ‘politieke druk’

  Vooraanstaande leden van Herstel-NL, een initiatief om met een alternatieve corona-aanpak de lockdown te beëindigen, zijn er gisteravond ineens uit gestapt. Het gaat om Rabobank Amsterdam-voorzitter Barbara Baarsma, econoom Bas Jacobs en voormalig CPB-directeur Coen Teulings. Een reden voor hun vertrek geven ze niet. Volgens Herstel-NL zijn de initiatiefnemers de afgelopen 24 uur door politiek Den Haag onder grote druk gezet om hun campagne te staken.
 1. Heftige beelden van protesten tegen staatsgreep Myanmar: drie doden en gewonden
  Play

  Heftige beelden van protesten tegen staats­greep Myanmar: drie doden en gewonden

 2. Tientallen doden bij gevangenisuitbraak Haïti
  Play

  Tientallen doden bij gevangenis­uit­braak Haïti