ANP/AD Fotobewerking
Volledig scherm
© ANP/AD Fotobewerking

Reacties op de versoepelingen: ‘Ik wil ook het terras weer bezoeken, maar ik ga écht nog niet’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die donderdag 22 april in de krant verschenen over onder meer de versoepelingen en de aanval op een persfotograaf. 

7 reacties

 • Ria Verkuijl

  3 weken geleden
  De positieve reacties over de versoepelingen overstemmen bijna de berichtgeving over het gelekte 'stabiliseren' van Omtzigt door het Kabinet. De 2e schoffering van dit Kamerlid. Vandaag weer hoge besmettingscijfers en afschaling van dringende medische ingrepen in enkele ziekenhuizen. "Geef het volk brood en spelen". Er is blijkbaar nog niets veranderd sinds Julius Caesar. " Wie voldaan na zijn natje en droogje zwijgt, stemt toe. Blijkbaar liever er nog een paar kilo's bij dan Rutte c.s. kwijt.
 • Johan Van breugel

  3 weken geleden
  Met toenemende besmettingen (hoogste sinds jan) het meer afschalen van gewone ziekenhuiszorg gaan we versoepelen. Een week geleden ondenkbaar en ondanks verslechtering van de situatie kan het ineens wel. Een politieke beslissing maar wel de verkeerde. En Aafke snapt helemaal niets van cijfers en draait de boel daarom doodleuk even om. De besmetting cijfers blijven hoog met maatregelen (nog strenger was beter) en zal dus nog veel sterker toenemen met versoepelen. Sommigen willen het niet snappen.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Hans Laats. De besmettingen is weer hoog en zal nog hoger worden met de Indiaanse virus. Heel India zwemt gretig in Ganges waar lijken worden verbrand en zwemmen met z'n duizenden in deze rivier en komen met vliegtuigen op Schiphol aan. Geen vliegverbod?. Gewaarschuwd mens telt voor twee toch.
 • Ron de Bruin

  3 weken geleden
  Hans Eichhorn.. Er liggen altijd al duizenden mensen in de ziekenhuizen en op de ic's, zolang als dat ik leef en zo lang als dat ik me kan herinneren. Corona is daar geen uitzondering op, enige verschil is dat nu al een jaar lang de angst en voorspelling is dat het systeem het niet aan kan. Waarom konden al die andere jaren dan wel anderen op vakantie of op de terrassen gaan zitten? Als we daarin dan consequent zijn dan zou dat nooit kunnen. Wat niet realistisch is.
 • J Zeeman

  3 weken geleden
  De regering kan niet tegen de druk, de arme bevolking kan niet tegen wat regels, de mensen kunnen niet zonder kroeg of feest, de mensen kunnen niet zonder een vakantie ver weg, we zijn een volk van kleine watjes geworden als ik het zo hoor en lees.Alleen de hulpverleners blijven knokken voor onze gezondheid. Lock-down werkt wel, zie Australie en Nieuw Zeeland. Afspraak winkelen is onzin, limiet op aantal zoals in 1e lock-down werkt veel beter. Gewoon gezond verstand gebruiken!
 1. Pfizer-directeur ontkent aantijgingen over 'brievenbusfirma'
  Play

  Pfi­zer-directeur ontkent aantijgin­gen over 'brievenbus­fir­ma'

 2. Samenvatting persconferentie: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Samenvat­ting persconfe­ren­tie: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'