Minister-president Mark Rutte tijdens een officieel kennismakingsbezoek aan de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Berlijn.
Volledig scherm
Minister-president Mark Rutte tijdens een officieel kennismakingsbezoek aan de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Berlijn. © ANP

Reacties op Groningers: ‘Lag Groningen maar binnen de grachten, dan waren de problemen zo opgelost’

‘Hulde aan de Groningse organisatoren en demonstranten’ en ‘Versoepelingen? Nee hoor, meer kramp!’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van maandag 17 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

27 reacties

 • Albert Stoter

  4 maanden geleden
  Beste Men. Wilsen, Vreemde manier van redeneren. De AOW blijft hetzelfde, dus je gaat er niet op achteruit? De enorme inflatie, met alle financiële gevolgen van dien, zijn u blijkbaar ontschoten. Gek genoeg worden alle andere uitkeringen wel verhoogd. In het land van Rutte, ben je niets meer waard, zodra je niet meer werkt.
 • Christina Toonder

  4 maanden geleden
  Ik was in Groningen, en nou zou je denken, die Groningers zijn van het gas af. Ik was op bezoek bij een kennis die heel actief is om de Groningse gaskraan dicht te draaien. Zijn huis was warmer dan ons huis. Zijn kachel draaide overuren. Hoe kan dat nou, hoe verklaar je nou zoiets. Dus als rook bij de Groningers uit de schoorsteen komt, heb ik mijn twijfels.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Ik woon in een streek in zuid Europa waar we elk jaar wel een paar bevingen tussen de 2 en 4,5 hebben. Geen centje pijn, meestal slapen we er doorheen en moeten het in de krant lezen. Het zal wel aan de bodemgesteldheid liggen dat het bijna nooit schade oplevert. En elk huis heeft hier een ringbalk van gewapend beton. Ik begrijp alleen niet dat wanneer er in Groningen schade ontstaat door economische activiteiten deze niet per omgaande vergoed wordt. De kleibodem zal wel meer schade veroorzaken
 • Rik Wilsen

  4 maanden geleden
  @Leonardo Bosboom AOW gaat niet omlaag hoor. Dus daar is ook geen bezuiniging. Ontkoppelen is alleen om mogelijk te maken dat, met name voor jongeren, minimumloon met ruim 7% omhoog kan. Zou je niet ontkoppelen dan moesten 3 miljoen ouderen ook dat geld krijgen en was het dus niet betaalbaar. Dus niet van iets positiefs iets negatiefs maken aub….
 • Hanneke Meer

  4 maanden geleden
  Is het nu gevaarlijk in Groningen of niet? Of is het winnen van gas voor Duitsland misschien een ander verhaal? Bij een faillissement vervalt een contract ook. Wat gas betreft is men hier nog niet failliet, maar de geestelijke weerstand van de Groningers is dat wel.