Actievoerende boeren blokkeren het verkeersknooppunt Azelo van de A35.
Volledig scherm
Actievoerende boeren blokkeren het verkeersknooppunt Azelo van de A35. © ANP

Reacties op harde boerenacties: ‘Laat men aan beide kanten de hakken uit het zand halen’

‘De boeren hebben keiharde actie aangekondigd, en de politiek wil maar niet schuiven’ en ‘Een veldje met speelgras kan best een paar weken zonder water’. Dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van maandag 8 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

48 reacties

 • Mentjox

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk zijn er teveel Veeboeren Landbouwers en Tuinders op een te klein oppervlak wat Nederland is .Wel menen zij alle recht te hebben op hun bestaan op hun eigen wijze.Alleen hebben zij niet echt rondgekeken want de supermarkten hebben ruim voldoende waren uit de GEHELE wereld. Zij zouden zonder de NEDERLANDSE landbouw zuivel en vlees voorziening hun bedrijven eenvoudig voort zetten. Ik gun uiteraard de Nederlandse boer alle goeds maar op een verantwoorde de wijze niet op hun manier
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  De boeren hebben gewoon gelijk. Door gaan met steeds hardere acties , dat is het enige juiste traject
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Japan heeft vandaag aangekondigd dat het nogmaals meer dan 1,25 miljoen ton afvalwater, verontreinigd door de vernielde kerncentrale van Fukushima Daiichi, in de Stille Oceaan zal lozen. De Japanse regering zei: "dat dit de beste manier is om met tritium en sporen van andere radionucliden en radioactief materiaal af te komen." En deze fijne hardwerkende Hollandse boeren zijn nu het grote probleem?
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  98% van alle NLse energie komt van aardolie en steenkool, en vooral het buitenlandse aardgas was essentieel voor de energiehuishouding van NL. Volgens de CBS-cijfers over de elektriciteitsproductie, die ook mededelen dat wind en zon energie in 2021, wordt slechts geschat op een lachwekkend 2%. Factcheck: "Windmolens kosten meer energie dan ze opleveren en helpen het klimaat helemaal niet." Klein vraagje: Waarom moeten deze boeren, met man en macht, allemaal aan het kruis gespijkerd worden?...
 • J Vergouwen

  2 maanden geleden
  @Pieterse; Dan ben ik blij dat ik u maar wellicht ook vele anderen een moderne, non-confessionele betekenis van het begrip rentmeesterschap onder ogen mocht brengen. Vooral ook omdat het belang van de begrippen rentmeesterschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met de alsmaar toenemende economische druk op onze leefomgeving, alleen maar toe zal nemen.