Karel Gijsbertsen krijgt zijn prik.
Volledig scherm
Karel Gijsbertsen krijgt zijn prik. © Henriette Guest

Reacties op het vaccineren: ‘Allen op Nederlands grondgebied worden niet meer gelijk behandeld’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 8 mei in de krant verschenen over onder meer het vaccineren en het verdwijnen van Andere tijden. 

13 reacties

 • tonie turk

  1 maand geleden
  Mijn huisarts vaccineerd 60 tot 62 jaar niet meer voor de zomer vakantie omdat de tijd tussen de twee prikken dan te lang zou worden. Ben nu dus pas na de vakantie aan de beurt. En wat betreft dat vaccinatiepaspoort dat je nu nog alleen voor het buitenland nodig hebt dat wordt straks ook wel voor binnenlandse reizen in het openbaar vervoer ingezet zo ook over toegang overheidsinstellingen. Dat vind ik een slechte zaak omdat vaccinatie vrijwillig moet blijven. Nu wordt je toch gewongen
 • A. van Rijnsbergen

  1 maand geleden
  @Marjan de Ruyter ' Politiek neem je verantwoordelijkheid! ' ??? Weer zo'n typisch voorbeeld van de huidige tijdgeest waarin de politiek voor alles en iedereen verantwoordelijk is en een normale mate van eigen verantwoordelijkheid niet meer bestaat. De eigen gezondheid en met name de gezondheid in de omgeving is blijkbaar ondergeschikt aan de wens voor een 'vaccin-keuzemenu'. Als voor een vakantie een difterie-, tetanus- of poliovaccinatie gewenst is, hoor je niemand over een keusemenu!
 • R. Koot

  1 maand geleden
  Niet inenten is een vrije keus. Het heeft alleen gevolgen. Accepteer die. Maar vraag geen solidariteit als je die zelf niet laat zien.
 • Don Frenser

  1 maand geleden
  Aan de mensen die een vaccinatie paspoort niet wensen, en ook geen aparte behandeling voor mensen die een vaccinatie weigeren, dat bestaat al voor kinderen. Scholen en kinderopvang mogen kinderen die niet zijn gevaccineerd tegen een aantal ziektes ook weigeren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of dit al helemaal het geval is, maar volgens mij wel. Dus het zal niet veel anders zijn dan dat als er gezegd gaat worden dat mensen die niet gevaccineerd niet een vliegtuig in mogen.
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Stemmen is in Nederland niet verplicht. Prima. Bemoei je dan ook niet met de uitslag als je die niet bevalt. Vaccineren is ook niet verplicht. Dus?
 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.