Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Reacties op huis kopen: ‘Jongeren moeten er 6000 euro per maand voor verdienen’

‘Waarom de woningmarkt verder op slot gaat’, en ‘Oude violen zoals een Stradivarius klinken niet mooier dan nieuwe’: dit zijn enkele van de onderwerpen die lezers bezighouden naar aanleiding van het nieuws. Hieronder staan alle brieven die in de krant van dinsdag 14 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

6 reacties

 • joop ummels

  1 jaar geleden
  Naast dat we in Nederland met veel (teveel) inwoners zijn , hebben vorige en huidige regering nagelaten om hierop te anticiperen. (regeren is vooruit zien ! ) Maak NU een masterplan om leegstaande kantoorgebouwen te transformeren tot wooneenheden voor studenten en senioren. ( tegen acceptabele en betaalbare huren) Senioren die nu in een te groot huis wonen en verhuizen naar dit soort wooneenheden laten een zeer geschikte woning achter voor families met kinderen.
 • van Velthuizen

  1 jaar geleden
  Er zijn gewoon teveel mensen in Nederland. In 1996 zong Fluitsma & Van Tijn het lied "15 miljoen mensen" maar hoeveel miljoenen mensen wonen er anno 2021 wel niet op dit "kleine stukje aarde"? Volgens de bevolkingsteller telde Nederland in juli 2021 wel 17.515.152 geregistreerde inwoners en dan weten we geeneens hoeveel ongeregisteerde inwoners er zijn. Dus maak je borst maar nat voor de toekomst, dan worden het nog véél meer inwoners...
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Je kunt alleen nog een huis kopen als je met 2 personen een inkomen hebt of als je rijke ouders hebt die er een hoop geld (de helft) in stoppen. In je eentje 6000 verdienen dat is voor een jonger iemand vrijwel onmogelijk. Door de instroom van migranten en vluchtelingen zal de de woningnood niet minder maar groter worden. Kortom het ziet er niet goed uit voor de jongeren. De pijn komt van twee kanten - zowel kopen als huren wordt alsmaar duurder.
 • ria abbing

  1 jaar geleden
  Helemaal eens met de reactie van dhr van Bergen. Ook ik stond vroeger 10 jr ingeschreven in 1980 voor een woning. Het enige wat je kon krijgen was een Van Dam woning. Waar je je kont niet in kon keren. Nieuwkomers kregen een grotere woning wand die gingen voor. Er is in al die jaren dus niets veranderd.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Beste jonge mensen van nu. Jullie worden in vreemde talen vriendelijk toegelachen, nog elke dag. De eigenaars en eigenaressen van die stemmen hebben nergens last van gehad, en een heerlijk huis nu, inclusief inboedel, fietsen, ov kaarten, etc. Maar scheld niet op die mensen, sommigen hebben het verschrikkelijk gehad, en een half uitgemoorde familie achtergelaten. Scheld op het systeem, dat hen absolute voorrang geeft. Alles vastgelegd in internationale afspraken. Maar het kan niet zo blijven . .
 1. Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren
  13

  Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren

  ‘Een statistische studie in de VS vond dat de armsten daar een bijna vijftien jaar kortere levensverwachting hebben dan de rijksten- een gigantisch verschil, en de inkomenskloof tussen Qatari en die immigranten zal hetzelfde zijn’ en ‘Te veel mensen en vee op een klein oppervlakte geven al problemen en daar zou de wolf dan nog tussen moeten passen?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 18 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.