Op Schiermonnikoog staan de veel huizen die in bezit zijn van investeerders. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Op Schiermonnikoog staan de veel huizen die in bezit zijn van investeerders. Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Reacties op investeerders: ‘De huizenmarkt wordt door hen verziekt’

‘Investeerders bemoeien zich met de inrichting van ons land’ en ‘De schaakzetten van Poetin verlammen de solidariteit van de West-Europese landen’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 28 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

19 reacties

 • Johan Kortman

  3 maanden geleden
  en maar klagen maar niet een die de oplossing heeft voor de p[roblemen ik wel stop alle polietieke partijen zet mensen aan het kabinet met kennes van zaken we zijn zo in dit land voor een diploma ik heb langer onderwijs was 50 jaar prive chauffeur ook van een oud minister ik los ales zo op
 • Hanneke Meer

  3 maanden geleden
  @Jansen. Die rijke bejaarden hebben in alle onschuld hun tweede huis aan de kust gekocht. De gevolgen daarvan (spookdorpen) waren nog helemaal niet bekend. Het blijven toch de multihuisbezitters die de huizenmarkt verstoren. Men heeft het altijd over vermogensbelasting, maar werd het van geld/bezit geld kunnen maken maar meer belast. Zouden er überhaupt veel starters zijn, die een woning aan de kust zoeken?
 • Theo Boerboom

  4 maanden geleden
  'Zet een punt achter die bemoeizucht van buitenaf' Rutte heeft met zijn regeeractiviteiten Nederland verkocht, mede door zijn 'ziekelijke' speculaties met de gang van zaken in sommige buurlanden. Welnu het 'kind van eigen rekening'.
 • nico Westra

  4 maanden geleden
  H peters@ lees nog ff mijn reactie
 • V Blessing

  4 maanden geleden
  @Peter de Jong: Welk buitenland? In Duitsland iig niet, ook daar bestaan bestemmingsplannen om bouwen in de wilde weg te voorkomen. Trouwens, landbouwgrond heeft geen aansluiting op het stroomnet, drinkwaterleidingen, riool, glasvezel, .... De ontsluitingskosten en aanleg van een veilige weg zijn niet gratis. @Gerda Kok: In tal van beroepen lopen mensen de gehele dag ermee rond, zelfs vrijwillig, zonder dood te gaan. 15 min tijdens het boodschappen doen is dan ondraagbaar?