De vrijstelling van de schenkbelasting tot 105.302 euro voor de aankoop van een woning drijft de huizenprijzen op. De druk op de politiek om de jubelton af te schaffen neemt daarom toe.
Volledig scherm
De vrijstelling van de schenkbelasting tot 105.302 euro voor de aankoop van een woning drijft de huizenprijzen op. De druk op de politiek om de jubelton af te schaffen neemt daarom toe. © Hollandse Hoogte/ANP/AD Fotobewerking

Reacties op jubelton: ‘Drie keer belasting betalen? Afschaffen, die roofpraktijk’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 27 april in de krant verschenen over onder meer AstraZeneca en de aanzwellende kritiek op de vrijstelling van schenkbelasting tot een ton. 

6 reacties

 • Barry Schouten

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af wat er aan de hand is met de mensheid tegenwoordig. Een president in Brazilië die zoveel doden op z'n geweten heeft en waar geen enkel land iets aan doet.India waar mensen stikken op straat,omdat er geen zuurstof meer te krijgen valt. Ieder land beweerd de beste te zijn,maar in werkelijkheid is het pure egoïsme wat de toon aangeeft.Menselijkheid is ver te zoeken tegenwoordig en dat is beschamend. Nog zacht uitgedrukt.
 • Babs Hogenes

  2 maanden geleden
  Rob Hogenes "Een soort Russische roulette" omdat een lerares weleens Corona zou kunnen krijgen. Wat zijn de mensen toch bang gemaakt voor dit relatief onschuldige virus. Ja, er gaan mensen dood aan en dat is verschrikkelijk, maar dat gebeurt in slechts 1,5% van de gevallen. Wanneer wordt alles nu eens in perspectief geplaatst? Ik hoor soms weleens mensen roepen over "die dodelijke ziekte"....het moet toch echt niet gekker worden. Ebola, dàt is pas een dodelijke ziekte!
 • Karel Van der Merwe

  2 maanden geleden
  Waar haalt de overheid het lef vandaan om haar burgers voor te schrijven waarvoor zij een schenking mogen doen ? De overheid vindt het een goed idee om de oververhitte huizenmarkt nog wat verder aan te jagen door middel van lage rentes, onbeperkte immigratie, lage overdrachtsbelasting enzovoorts, en dat is het goed recht van de overheid. Maar om een schenking alleen toe te staan als die ten goede komt aan de bouwsector, projectontwikkelaars en banksters, dat is voorbij onbehoorlijk.
 • L Koenraad

  2 maanden geleden
  In aanvullig op eerdere bericht: Het heeft jaren geduurd voor we uiteindelijk ook de laatste van onze acht exemplaren hebben weggedaan. Wat blijft zijn foto's en mooie herinneringen. De "nieuwe" Vespa is een aanfluiting, daar ligt een 4-takt Hondablok in je kunt hem niet zo goed beladen als een originele, het is een automaat en het concept deelbare velgen waardoor je zelf de banden kon verwisselen is losgelaten. Zo jammer allemaal. L.Koenraad
 • L Koenraad

  2 maanden geleden
  Jaren lid geweest van de Vespa club Brabant, euro vespa treffens bezocht, toerritten gereden, nationale en internationale meerdaagse treffens bezocht en zelfs op de Vespa's getrouwd. Een erenaam gekregen binnen de club voor 2 volledig identieke Vespa's. Wat we er al op meenamen, een (5 pers) bungalowtent voor ons beide (had je ruimte), stoelen, tafel, veldkeuken, tenttapijt enz. een volledige mobiele woning zeg maar. Tot de leeftijd en lichamelijke klachten het ons beletten. L.Koenraad
 1. Onrust door corona-uitbraak in Waalwijk, maar bij wie moet je zijn met vragen?
  PREMIUM

  Onrust door corona-uit­braak in Waalwijk, maar bij wie moet je zijn met vragen?

  WAALWIJK - Bij een corona-uitbraak in hun buurt moeten omwonenden veel sneller en eenvoudiger informatie kunnen krijgen. Die conclusie trekt de Waalwijkse fractie Lijst De Jongste. Volgens haar worden bewoners nu te vaak van het kastje naar de muur gestuurd als ze meer willen weten. De partij wijst daarbij naar een recente corona-uitbraak bij een pand voor arbeidsmigranten, waarover onrust in de buurt is ontstaan.