Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en demissionair premier Mark Rutte tijdens het Kamerdebat.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en demissionair premier Mark Rutte tijdens het Kamerdebat. © ANP

Reacties op Kamerdebat: Niet uit te leggen dat sportlocaties na 17.00 uur sluiten

‘Het lijkt er sterk op dat hier met twee maten gemeten wordt’ en ‘Wat een topstuk van Özcan over het WK in Qatar en onze verziekte moraal’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 3 december verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

14 reacties

 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  Maatregelen zit geen enkele logica in. De regering is allang de weg volledig kwijt. Stuurloos, en doelloos. Het sporten beperken maar wel coffeeshops openlaten. Met 12 klanten in een restaurant zitten mag nu niet na vijfen (terwijl daar genoeg afstand is) maar tot voor kort wel 30.000 supporters bij het voetbal op een kluitje. En van mij mogen er coffeshops zijn, maar nu misschien even niet zo verstandig, en niet essentieel.
 • Ton Pfaff

  2 maanden geleden
  Streng Christelijke kerken negeren advies en willen toch na17.00 uur hun diensten houden. Misschien moeten we in Nederland wat minder advies geven en wat meer zaken verplichten op straffe van hoge boetes.
 • Anton Lemming

  2 maanden geleden
  Ik ken verschillende sportclubs die de activiteiten gewoon naar de middag hebben verplaatst. OK, niet iedereen kan op middag, maar het helpt ook niet om de besmettingen in te dammen.
 • Hanneke Meer

  2 maanden geleden
  @Henk Klaase. Volgens mij krijg je niet alles gedekt, maar waarom zouden wij dan ook nog ons normale gedrag gaan veranderen om maar te kunnen blijven doen wat we willen? We willen toch allemaal van Corona af? Ons gedrag is niet logisch met het virus in ons midden. Er is niet veel keus.
 • Jan Filippo

  2 maanden geleden
  Is dus advies want kerken blijven open. Dan als sportverenigingen maar burgerlijk ongehoorzaam. De kerken sluiten gaat niet gebeuren Jan Filippo