De bestaande kerncentrale in het Zeeuwse Borssele.
Volledig scherm
De bestaande kerncentrale in het Zeeuwse Borssele. © ANP

Reacties op kerncentrale Borssele: ‘Alsof het toerisme in Zeeland niet zo belangrijk is’

‘Los van de overlast tijdens de bouwperiode is er maar een handvol toeristen, die in de voortuin en met zicht op deze centrales blij vakantie gaan vieren’ en ‘Bekend is het verhaal van Hans Brinker die met zijn vinger een dijkdoorbraak heeft weten te voorkomen. Waar of niet waar, het zorgt toch voor een gevoel van trots. Sindsdien veroorzaken de Nederlandse vingers vooral irritatie’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 1 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

45 reacties

 • Janine de Jager

  2 maanden geleden
  De huidige vorm van kernenergie is economisch volstrekt onrendabel. En heeft daarnaast nog vele andere bezwaren. Niet doen dus.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Reacties op kerncentrale Borssele: Iedereen is opeens een kerncentrale specialist...
 • geert postmus

  2 maanden geleden
  V Blessing, dat vaatje afval kunnen we op mars kwijt, wij hoeven immers geen water van mars. Dan komen wij tenminste in de buurt van "groene" stroom, wat tot en met nu, helaas nog niet bestaat, tenminste, niet zolang wij de paneeltjes verbranden en de windmolen wieken begraven, hoe dom zijn wij? Als je een project start, hoor daar ook een afvalstoffenplan bij. Maar dat snappen ze in Den Haag niet. Ze doen en willen van alles, maar ze kunnen helaas niets.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Niemand wil deze dingen in zijn achter tuin ,maar soms is NL teklein van opppervlakte en moeten er keuzes gemaakt worden.Alles heeft 2 kanten zei Den Uyl ooit
 • Peet De Vries

  2 maanden geleden
  @piet ursem denk je serieus dat die hoeveelheid koelwater ook maar enige merkbare invloed op de opwarming van de aarde heeft? Heb je enig idee hoeveel liter er in de noordzee zit? ongeveer 9 000 000 000 000 000 0 Liter. Zelfs al zou deze centrale miljoenen liters kokend heet water per dag de zee in pompen zou dit nog geen enkel effect hebben