Klimaatactivisten van Extinction Rebellion protesteren tegen het huidige klimaatbeleid van de overheid.
Volledig scherm
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion protesteren tegen het huidige klimaatbeleid van de overheid. © ANP

Reacties op klimaatverandering: ‘Het wordt veroorzaakt door overbevolking’

‘De verantwoordelijken kijken weg bij aanpak klimaatverandering’ en ‘Niet-gevaccineerde schaker is wat mij betreft onwaardig een Nederlandse titel te verdedigen’ Dit zijn enkele onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van donderdag 14 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

11 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 dag geleden
  Overbevolking is volgens mij niet de (enige) oorzaak van klimaatverandering. Zelf vermoed ik dat klimaatverandering een gevolg is van de opwarming van de aardenen dat de opwarming van de aarde een gevolg is van veranderingen in het universum. Veranderingen die (ook) impact hebben op de aarde. Mensen hebben wel invloed op de uitstoot van broeikasgassen maar zelfs een sterke vermindering hiervan zal m.i. niet de opwarming van de aarde tegenhouden.
 • Kroon

  2 dagen geleden
  Volgend jaar WK mannen en vrouwen ver weg dus vliegen maar weer. Klopt toch niet. Ook de vlieguitjes bijna gratis.
 • Jan Smallenbroek

  2 dagen geleden
  Natuurlijk mag een schaker als Luuk van Foreest weigeren deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap schaken. Hij is het niet eens, dat hij en alle andere schakers getest moeten worden op Coronabesmetting. Dat is zijn goedrecht. Maar hij is een broodschaker die geld verdient met schaken. Wanneer hij weigert deel te nemen aan het NK-schaken, moet hij niet gek opkijken wanneer hij geen uitnodiging krijgt om deel te nemen aan internationale schaakwedstrijden. Dat is namelijk wel de consequentie
 • Inri van Hulst

  2 dagen geleden
  @Bert Fontein. ik ben 52 en ga alle reserve's van schoon water , gas en elektro, olie , voedsel , schone lucht en de gevolgen van een onomkeerbare klimaatverandering , nog net meemaken, daarna raakt alles zo'n beetje op , en wordt het leven moeilijk voor de jongsten van ons.
 • Bart & Kim Straat

  2 dagen geleden
  @Bert Fontein: je slaat de plank helemaal mis! Terecht noemt de WHO overbevolking niet, omdat dat ook totaal niet de oorzaak is! Overconsumptie door een paar rijke landen, dat wel. En daar moeten wij (met Nederland voorop!) heel dringend heel veel aan doen. Niet afschuiven op ontwikkelingslanden, die bijna niets uitstoten.
 1. Schakers doen niet mee aan NK na verloren kort geding om coronapas, kampioen ontbreekt

  Schakers doen niet mee aan NK na verloren kort geding om coronapas, kampioen ontbreekt

  De zes Nederlandse topschakers die een kort geding hadden aangespannen tegen de Nederlandse schaakbond en de gemeente Hoogeveen zijn door de voorzieningenrechter in Haarlem in het ongelijk gesteld. Ze moeten daarom een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien om mee te kunnen doen aan het NK. Daarop hebben vier van de zes schakers, waaronder regerend kampioen Lucas van Foreest, laten weten niet deel te nemen.