Backpackers in Sydney, Australië
Volledig scherm
Backpackers in Sydney, Australië © AFP

Reacties op ‘klimaatverknallers’: ‘Geef niet zo af op oudere generaties’

‘Jongeren, geef niet zo af op oudere generaties omdat die het klimaat verknalden’, en ‘Geen mens wil toch met een duikbril op rondlopen in het ‘metaversum’ van Facebook?’: dit zijn enkele onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van donderdag 21 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

26 reacties

 • jelmer hoeve

  1 maand geleden
  Realiseren, acepteren, vereer aarde en niet god. We hebben het veel te goed, we zijn met teveel mensen op een te kleine planeet. geen 3 kinderen maar 2 of een of geen zou Geaccepteerd moeten zijn. Vakanties in eigen land op de fiets of lopend. Vlieg taks 100 euro per vlucht in europa er op, 250 euro buiten Europa. Benzine doe er nog maar 2 kwartjes op Kok. Stimuleer ecologisch, biologische, duurzame samenleving. red de wereld, (ja de mens, want de wereld red zich prima zonder deze parasiet)
 • Toll Patscher

  1 maand geleden
  "Liever oordje zeker en het geweten zuiver". Vroeger geloofde men in de kerk, tegenwoordig in het "Wirtschaftswachstum". Gevolg van het effect van het beruchte wirtschaftswachstum is gevonden vreten voor de heersende politici. Ze hoeven immers niet of nauwelijks besturen, immers de markt regelt het wel (marktregulering). Kinderen zijn het effect van de opvoeding. Het gedrag van ouders wordt en werd gestuurd door de politiek. Voor alle negatieve effecten is de politiek de hoofdverantwoordelijk.
 • Roelof Bagnay

  1 maand geleden
  De jongeren kunnen nu wel de schuld geven aan de oudere. Maar zelf maken ze een grote bende op onze planeet. Ze zijn verschrikkelijk verwent moeten als hebben gooien al hun troep op straat ,kijk eens als er een festival is geweest.
 • Hanneke Meer

  1 maand geleden
  Oudere generaties hebben Nederland zo welvarend gemaakt dat half Afrika hier naar toe komt. En omdat oudere generatie de oorlog heeft meegemaakt, zijn we verplicht elke vluchteling een kans te geven. Doordat niet iedereen vluchteling is krijg, je -tig illegalen met alle misdaad die daar uit voortvloeit. + Je kunt nog zo welvarend zijn, maar je zult maar besef van milieuvervuiling hebben en daardoor niets meer onbevangen kunnen doen. Zij beginnen pas met vervuilen, nu het eigenlijk al te laat is
 • de Kooker

  1 maand geleden
  Ik ben van de oudere generatie. Vroeger was je met heel weinig tevreden. Een kladblokje en potlood. Wij gingen nooit met vakantie, eens per jaar naar het strand. Aten maar een paar keer week vlees. Nooit gevlogen, nog steeds niet... De jeugd wil nu alles, is nooit tevreden maar door deze maatschappij kunnen ze ook niet anders, zijn zo 'gevormd'. En nog even over die ongevaccineerden. Zij verdienen géén plek meer op de IC! Je laat je maar vaccineren ben er helemaal klaar mee.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?