Pantservoertuigen van het type Bushmaster.
Volledig scherm
Pantservoertuigen van het type Bushmaster. © ANP

Reacties op lege magazijnen Defensie: ‘Gebeurt er iets, dan staan we met lege handen. Te gek voor woorden’

‘Het is te hopen dat onze bondgenoten een betere voorraad hebben en ons komen helpen’ en ‘Nu heb ik een hybride warmtepomp besteld maar loop tegen een lange levertijd aan, misschien wel van een jaar’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 22 juli verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

57 reacties

 • J. During

  2 maanden geleden
  Ja, dat is net als destijds in de 2e kamer openlijk discussiëren over de geweldsinstructies voor onze militairen toen deze werden uitgezonden naar Bosnie. De Serviers hebben zich toen werkelijk kapot gelachen om zulke domme politici.
 • Theo Boerboom

  2 maanden geleden
  'Defensie | Onze eigen grenzen niet veilig? Onbegrijpelijk'. Dat wij Oekraine ondersteunen waar we kunnen, lijkt mij vanzelfsprekend. Maar militaire middelen beloven die je niet waar kunt maken cq. je eigen basisdoelen niet meer haalbaar zijn, is zeer bedenkelijk en hypocriet naar de bevolking van eigen land en het Oekrainse volk. In Oekraine is het probleem de oorlog met Rusland, in eigen land is het probleem in dit geval Hoekstra en Rutte.
 • Ernst-Jan Schoute

  2 maanden geleden
  Defensie is al jaren in deplorabele staat en dan krijgt de overheid het ook nog in zijn domme kop om het beetje materieel en munitie dat we nog hadden aan dat corrupte zootje in Oekraïne te sturen. Op bijna alle beleidsterreinen die (ook) een internationaal tintje (kunnen) hebben, presteren de politici het om het buitenland boven het eigen land te stellen. Die bende in Den Haag is de titel Nederlandse !!! volksvertegenwoordiging niet waard...
 • Ton Dolfijn

  2 maanden geleden
  Dankzij Rutte, Hoestra e.a. met hun defensiemateriaal schenkingen aan de Ukraine, (waaronder 8 pantserhouwitsers) verkoop van Leopard 2 tanks, opleggen van fregatten enz. houden we het niet eens vier dagen uit zoals in 1940. Twee dagen maximaal en dan geven we ons over aan de Russen of wie weet de Oekraïners die nu de hele EU de baas zijn qua leger. Misschien kunnen we uit het cavaleriemuseum nog wat oude tanks en kanonnen revalideren. Schande voor de VVD en CDA om dit zo te laten gebeuren.
 • Dick Uitbeijersee

  2 maanden geleden
  Defensie roept al jaren om meer geld Politiek wilde daar nooit aan Eindelijk lijkt het in Den Haag door te dringen dat Defensie geen sluitpost op de begroting msg zijn en komt er dus geld bij Kiest de politiek weer tegen de directe Nederlandse belangen in