Rustig in het centrum van Amsterdam
Volledig scherm
Rustig in het centrum van Amsterdam © ANP, beeldbewerking AD

Reacties op lockdown: ‘Al die winkels onmiddellijk dicht, moest dat nu echt?’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die woensdag 16 december in de krant verschenen over onder meer de lockdown.

8 reacties

 • Manou De Ruysscher

  1 jaar geleden
  Mijn familienaam is foutief gespeld. Het is DE Ruysscher.
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Één ding is zeker, " als Nederland ooit nog een keer bezet wordt dan hebben we in Ieder geval miljoenen vrijheids strijders die vechten voor onze/hun vrijheid ".
 • Jochem Noordzij

  1 jaar geleden
  Wim van Gardingen, Ik denk dat het probleem minder ligt aan het feit dat winkels dicht moesten, wat hoogst noodzakelijk was, maar meer met het feit dat er zo weinig tijd was om voor te bereiden voor de sluiting, zowel voor klanten als de winkeliers zelf. Als het de nacht van donderdag op vrijdag was ingesteld dan hadden winkeliers nog een aan om en paar producten kwijt te raken zonder al te veel drukte.
 • A Dieben

  1 jaar geleden
  Reactie op gebruik van houtkachels ( en open haarden) mijn vrouw heeft astma en als men in de directe omgeving weer houtkachels dan wel open haarden aansteekt ( want dat is zo gezellig) vergaan wij van de stank en heeft mijn vrouw ademhaling problemen. Waarom wordt dit net als het vuurwerk ook niet verboden? Het is helemaal erg als het windstil is. Dan slaat de rook neer en is het een graadje erger.
 • Vosters

  1 jaar geleden
  Even rekenen: 200000 mensen een week lang een mondkapje op om 1 besmetting te voorkomen (Jaap van Dissel), IFR 0,7 % (RIVM) resulteert in 1 op de 142000 besmette mensen sterft. Vermenigvuldig dit en 28,5 miljoen mensen moeten een week lang een mondkapje dragen om 1 Corona dode te voorkomen! Stel mondkapjes kosten ons 5euro per week, dan betalen we met zijn allen 142 miljoen euro om 1 dode te voorkomen! Geef dit geld aan de zorg en we redden een veelvoud aan levens!!!!