Verplegend personeel bij een coronapatient op de IC-afdeling van het Maastricht UMC.
Volledig scherm
Verplegend personeel bij een coronapatient op de IC-afdeling van het Maastricht UMC. © ANP

Reacties op maatregelen: ‘Zet het leger in om de boosterprik zo snel mogelijk te geven’

‘Het lijkt mij logisch dat ongevaccineerden de strenge lockdown ondergaan’ en ‘Hoe het kan dat de ouders na een afwijzing van hun asielverzoek toch nog in Nederland konden blijven?’: dit zijn enkele reacties op onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 26 november verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

18 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  We zitten nu twee jaar met corona maar de ziekenhuiscapaciteit is gelijk gebleven en de IC capaciteit idem, enkele maanden voor de uitbraak werden er nog ziekenhuizen gesloten, bejaardenhuizen en verzorgingshuizen waren voor die tijd al gesloten terwijl de kosten voor verzekering elk jaar stijgen, we betalen meer voor minder maar de verantwoordelijken wassen de handen in onschuld. Boosterpikken blijken nodig maar Nederland is weer veruit het traagst. Onkunde in het kwadraat.
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  En meneer rutte heeft vooral spijt dat hij het ons niet goed heeft over gebracht dus ligt het toch weer aan ons verstand. Een mens moet een leven lang leren. Doe met meeste dat ik op school leerde niets meer. Verschuif gewoon de vakantie iets langer in winter korter voorjaar herfst of zomer. Heb je geen last van leerachterstand en hoeven ouders geen week meer te regelen.
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Echt geweldig, scholen blijven open en veel gaan natuurlijk ondanks ander dringend advies op vakantie met codes oranje en rood en dan lekker straks na de vakantie het nw variant met elkaar verspreiden. Weinig illusie in gezonde verstand van mijn mede mens. Ik zou zeggen doe maar extra week kerstvakantie er na! Weekje verplichte quarantaine voor men weer met elkaar de klas in gaat. Dringend advies aan OMT. Hou daar rekening mee!
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Scholen dicht tot eind van het jaar. Verbieden van vakantievluchten en in alle openbare ruimte, verbodentoegang voor ongevaccineerde, ook in ziekenhuizen. De rellen die straks ongetwijfeld komen direct de kop in drukken, als er daarvoor gericht geschoten moet worden dan moet dat maar, dan wel zo dat de zorg daar geen last van heeft
 • hennie Snatersen

  1 jaar geleden
  Robbert, het leger wordt vanaf maandag ingezet met 1500 man/ vrouw.Dus je wens is vervuld.