Deze bewoners zitten na de overstromingen in de ellende en anderen komen daarnaar kijken.
Volledig scherm
Deze bewoners zitten na de overstromingen in de ellende en anderen komen daarnaar kijken. © Joris van Gennip

Reacties op ‘mafkezen’ in Limburg: ‘Ze klimmen op de puinhoop voor een filmpje’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 20 juli in de krant verschenen over onder meer daguitjes naar het waterrampgebied en het zetje dat Lubach gaf aan kernenergie.

19 reacties

 • Ron de Bruin

  2 weken geleden
  Ben ook geen fan van ramptoerisme. Maar via tv krant, en internet krijgen we ook constant de beelden van rampspoed en ellende. Om er zelf naartoe te gaan is weer een stapje verder. Maar het trekt blijkbaar mensen aan.
 • W. Jeltema

  2 weken geleden
  Leven met hoogwater doen ze in Cochem aan de Moezel al eeuwen. De huizen zijn op de begane grond betegeld en vaak winkeltjes. Op de eerste verdieping zit een voordeur. Als het hoogwater komt dan wordt de BG opgeruimd, worden er buiten loopbruggen geplaatst en op de BG alles open gezet. Na twee weken wordt alles weer opgeruimd en gaat het leven weer door. Misschien iets voor dorpen die steevast onderlopen?
 • gert meijboom

  2 weken geleden
  Milieuwetenschapper op Nieuwsradio van afgelopen zaterdag: als Nederland CO2 reductie bereikt die men voor ogen heeft dat scheelt dat 0.4% van CO2 uitstoot in de EU. Afgelopen 15-20 jaar reductie CO2 in Europa rond 20%; rest van de wereld geen reductie, alleen toename. De milieuwinsten zijn niet te behalen in Nederland, die zijn alleen mogelijk in langdurige gezamenlijke inspanningen waarbij vooral veel geld moet naar landen als Polen, Roemenie, Bulgarije. Hier gaat het om nauwelijks verschil.
 • Henry Janssen

  2 weken geleden
  Beter kernenergie dan dat er dadelijk geen boom meer in de Baltische Staten te vinden is en ze gewoon verder gaan met kappen in andere landen om hier de vervuilende biomassacentrales aan de gang te houden. Links is hellemaal doorgeslagen en Timmermans denkt dat hij God zelf is en gelooft nu ook zijn eigen fabels. Dus weg met die windmolens en gewoon 1 of 2 kerncentrales bouwen.
 • Michiel Kreuze

  2 weken geleden
  @Jan van Rooijen, Dat Duitsland gas promoot is omdat ze eindelijk van de vele huishoudens die nog steeds op steen- en bruinkool stoken af willen. Die omslag van kolen naar gas hebben wij in de jaren '50/'60 al gehad. Verder moet je je serieus afvragen of Russisch gas importeren wel zo'n goed idee is. Als Putin weer eens iets niet zint dat we hier zeggen of doen draait ie de gaskraan dicht. Dat heeft hij in het verleden al vaker gedaan. Beter zorgen dat we onze eigen energie opwekken!