Premier Mark Rutte in de Tweede Kamer tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus
Volledig scherm
Premier Mark Rutte in de Tweede Kamer tijdens een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus © ANP

Reacties op Mark Rutte: 'De rijken worden rijker en de armen krijgen het niet beter’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 15 mei in de krant verschenen over onder meer de afsplitsing van de FvD, AstraZeneca en Mark Rutte. 

30 reacties

 • Sies van Toorenburg

  1 jaar geleden
  Met 150 onafhankelijke Kamerleden krijg je democratie. Gewoon als je iets wil in stemming brengen. Bij meerderheid uitvoeren.
 • Cathy Du Plessis

  1 jaar geleden
  Toeslag alleen aan die gene met verslag van een arts als bewijs van algehele mediese ongeschiktheid voor werk en enkelouders met schoolgaande kinderen. Geen toeslag meer voor gezonde werklosen onder 60. Op deze manier zal meerdere menzen werk voor hun geld en niet lui bij ze huizen zit en toeslag ontvangen. Al de miljoenen die aan toeslagen betaalt worden, kan gebruikt worden om minimum lonen te verhogen en belasting voor inkomen kan verlaagd worden. Te veel mensen krijgt te veel geld voor niks.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Wie durft bij de VVD nog de waarheid vertellen. Er is binnen en ook buiten een ja-en amen cultuur. Politica Lodders die uit de Kamer is, is zo'n voorbeeld ondanks dat zei van niet, zij de mond is gesnoerd. En toch gaan nog politieke partijen de VVD- er Mark Rutte in zee ondanks motie van afkeuring/wantrouwen. Nieuw Leiderschap is het Oude Leiderschap.
 • Sammie

  1 jaar geleden
  Kun je 1 persoon verantwoordelijk houden? Als je alle touwtjes in handen hebt, vooraf je wil opleggen aan je mede coalitiepartijen en als je dan alsnog in de problemen komt je geen herinneringen meer hebt. JA, dan ben je verantwoordelijk en als je nog over een beetje plichtsbesef beschikt trek je je conclusies en sta je je plek beschikbaar. Maar Mark heeft ook hier geen boodschap aan.
 • Rea Lista

  1 jaar geleden
  Wil je een remedie tegen deze chaos, zoals arm of rijk gedoe? Dan is de goudeerlijke antwoord, neem geen kinderen. Probleem opgelost! De mens zal nooit ten positieve veranderen, het zal altijd een rotte levensvorm blijven, zit in ons DNA. Wees wakker, blijf realistisch. Doe deze wereld je kinderen niet aan, je krijgt er alleen maar slachtoffers van. De regering houdt van het domme volk die kinderen baren en op hen blijven stemmen. #breakthecycle