Een verkeersactie in Schalkwijk voor 30 kilometer per uur in de bebouwde kom.
Volledig scherm
Een verkeersactie in Schalkwijk voor 30 kilometer per uur in de bebouwde kom. © William Hoogteyling

Reacties op maximumsnelheid: ‘Kijk ook eens naar het gedrag van fietsers’

‘Het is in het verkeer echt niet alleen de snelheid die telt’ en ‘In gelul kan je niet wonen’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van donderdag 2 december verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

11 reacties

 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  @H.Roos duidelijk.Maar waar ik mij zorgen om maak als bijschrift op uw uiteenzetting is dat de tweewiel berijders van vandaag de de automobilisten van morgen zijn.Met nog veel meer gevolgen.
 • Toll Patscher

  2 maanden geleden
  Tekenend voor de tijd waarin we leven! Het rijgedrag in het algemeen laat te wensen over. Zowel bei fietsers en voetgangers, als bij auto's. Fietsers zouden zich beter aan de verkeersregels moeten houden, telefoongedrag tijdens het rijden is uit den boze. Bij autorijden idem dito, waarbij de snelheid als extra gevaar schuilt. De to go-producten en e-scooters dragen ook niet bij aan een veiliger verkeerssituatie. Ontwikkelingen, niet alleen bij verkeer, werden verwaarloosd de laatste decennia.
 • Marc Fiers

  2 maanden geleden
  Ik woon al jaren in een 30 Km/h wijk , ik ken echt niemand die zich er aan houd , incluus ik . Probeer wel 30 te rijden , maar is een rot snelheid . (40 rijdt lekerder) . Maar veel mensen rijden hier gewoon 80Km per Uur . En riskeer daar niemand op aan te spreken .
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ego leidt tot de meeste ongelukken: IK ben hier en “jij kijkt zelf maar uit, [scheldwoord]” houding in het verkeer. Een beetje de houding waar 020 fier op is en die helaas ook steeds meer opgang vindt buiten Mokum. Mentaliteit is de oorzaak van het probleem, niet snelheid. J. Simons
 • C. van den Bergh

  2 maanden geleden
  Als we allemaal ons aan regels zouden houden, dan gebeuren er minder ongelukken. Fietsers die doen wat ze willen, automobilisten bekijken hun telefoon of moeten nog iets lezen. Ja ook voetgangers, die lukraak oversteken, of doof/blind op hun telefoon kijken. Wat ook gezegd mag worden over rijdend verkeer, is dat ze vergeten dat voor mensen die moeilijk ter been zijn, gestopt moet worden om ze over te laten steken. En ja dat dwing ik wel eens af.