Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland. © ANP

Reacties op nieuwe maatregelen: ‘Raken kant noch wal’

‘Weer van die halfbakken maatregelen’ en ‘Bijzonder genoten van de column van Saskia Noort’: dit zijn enkele reacties op onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van zaterdag 27 november verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

77 reacties

 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @ Danny Verhoeven, dat is inderdaad zo. Hugo de Jonge hoort het aan en als hij de deur achter zicht dicht trek neem hij andere beslissingen en besluiten . Besluit loos maar wel anderen de schuld geven en durft zijn hand niet in eigen boezem te steken terwijl Mark Rutte het wel deed excuses maken ondanks zijn gelieg en niet meer in mijn herinnering.
 • Danny Verhoeven

  1 jaar geleden
  Je kan goed merken dat de heren De Jonge en Rutte in een tunnelvisie zitten samen met het OMT en alle andere experts. De Jonge bezoekt een IC- afdeling van een ziekenhuis, waar hij de ervaringen hoort en ziet van de verpleegkundigen. Ze waarschuwen hem maatregelen te nemen omdat het water hun aan de lippen staat. Wat doet De Jonge? Hij bagatelliseert het allemaal. Hij zegt dat er nog geen Code Zwart heerst in de ziekenhuizen en dat ze hun best moeten doen om extra bedden te leveren....... Nou ja
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Aanvulling op @L. Koenraad, de vrijheid heb mijn vrouw en ik altijd voor de corona epidemie tot op heden. Wij ontmoeten kennissen of anderen zowel gevaccineerd als niet gevaccineerd met de paste geldende regels evenzo met onze kinderen ( niet meer thuis wonend) en klein kinderen. Het is wel zo, het gedrag is bindend om, niet alleen vaccineren, om de virus buiten te sluiten. Moet wel rekening houden dat deze virus net als de griep virus altijd weer opsteek.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Wat in 2019 gezegd is, dat is achterhaald @L. Koenraad. Ik geloof zowel het demissionair Kabinet en virologen die constant in beeld is niet meer. Beiden komen steeds met een ander verhaal zij spreken elkaar vaak tegen. De 1 zeg het kan wel de ander die twijfeld of zeg het kan niet. Ik geloof in mijn eigen. Draag mondkapjes, houd afstand en was mijn handen met alcohol en dan thuis met sop/water 😉
 • L Koenraad

  1 jaar geleden
  Sorry, maar ik had het niet over beloning gevoel dame. Ik wil gewoon mijn toch al niet al te uitgebreide sociale leven terug want nu zie ik behalve mijn man en zwager en de caissière van de super letterlijk niemand.