Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geeft een verklaring over de omikronvariant.
Volledig scherm
Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geeft een verklaring over de omikronvariant. © ANP

Reacties op omikronvariant: ‘Het hele alfabet komt de komende jaren voorbij’

‘Vaccineren is de enige manier om het onder controle te houden’ en ‘Onredelijk om de schuld bij Mark Rutte te leggen’: dit zijn enkele reacties op onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van zaterdag 27 november verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

11 reacties

 • Simon de Jong

  2 maanden geleden
  Als we kijken naar alles wat er rondom het virus gebeurd, gaat het hier niet veel anders dan in ons omringende landen. Wat anders is dat wij ongelooflijk veel blijven praten, zeker in dat deel die het "zeker" weten. Hoe kom je trouwens op het idee, om een gezondheidscrisis te laten managen door de politiek en de Tweede Kamer. De Poolse Landdag roept van alles en verzuipt in controledrang. Vertrouwen op deskundig in ons land en buitenland is ver te zoeken. Kamerleden voor 50% in zorg werken.
 • J. Moulis

  2 maanden geleden
  De mensen die zo hard brullen dat de scholen dicht moeten hebben zelf zeker geen kinderen? Waar moeten ze heen als beide ouders een essentieel beroep hebben?
 • Christina Tache

  2 maanden geleden
  Waarom moeten kinderen nu weer langer kunnen sporten? Zei zijn de verspreiders en mogen al naar school. Laat nu niet nog meer contact momenten zijn en laat dan de ouderen s’avonds kunnen sporten na werk. Heel onverstandige vraag weer snap je dan wel waar het probleem van besmetting ligt? Bij de kinderen dus niet EN school EN sport toestaan lijkt me.
 • Iris de Je

  2 maanden geleden
  Leuk dat veel mensen roepen alle scholen dicht! Toetsen afnemen kan dan niet. Gevolg opleidingsvertraging, gevolg later een diploma gevolg later een inkomens verhoging. Wie gaat dat compenseren? Ik ben een alleenstaande moeder van 2 kinderen die werkt en een opleiding doet in de vitale sector. De kennis die ik opdoe in de opleiding heb ik nodig in de praktijk. Wie gaat de toetsen af nemen... geen toetsen geen tentamen en of examen.... zo werkt het
 • Jan Willem Roos

  2 maanden geleden
  Er komen de komende jaren nog veel meer varianten, ik wacht wel af, ga mij daar niet naar leven, wand dat is geen leven. Laten de geleerden maar eerst eens goed uitzoeken hoe gevaarlijk dit coronavariant is en zelfs daar maak ik mij er geen zorgen over.
 1. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.