Premier Mark Rutte tijdens het debat in de Tweede Kamer over de regeringsverklaring.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens het debat in de Tweede Kamer over de regeringsverklaring. © ANP

Reacties op ontkoppeling AOW: ‘De voedselbanken krijgen het drukker’

‘Jammer dat gepensioneerden geen tractoren hebben om kracht te zetten aan hun gerechtvaardigd wens om gecompenseerd te worden voor de inflatie’ en ‘ Ook mensen werkzaam in de cultuursector willen een belegde boterham’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 21 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

42 reacties

 • Lapre

  4 maanden geleden
  Ontkoppeling van de AOW. Wat een lef om dit te doen. Miljarden aan klimaat etc. is weggegooid geld, waarop juist wel moet worden bezuinigd i.p.v. bezuiniging op de AOW. En verhoog de vermogensbelasting a.u.b. Dit zorgt voor een nog grotere tweedeling in de maatschappij in Nederland.
 • de Kooker

  4 maanden geleden
  Ik herhaal dit maar even van Paul 👍. Als ik alle gedurende tientallen jaren betaalde AOW-premie met rente terugkrijg mogen ze de AOW morgen afschaffen.
 • J.C. Kattestaart

  4 maanden geleden
  AOW-ers op naar de voedselbank,Toeslagen, aanvragen.Korting op het OV.dat zijn de zaken die MP Rutte wil dat we die gaan gebruiken.Hij voorziet een enorme toenamen van eenpersoonshuishoudens (ouderen,scheidingen,ongetrouwden)en daarom moeten er nu maatregelen genomen worden.Met dank aan de VVD.Wij zijn uitgerangeerd en kosten alleen maar geld en brengen niets in.
 • Paul Lamote

  4 maanden geleden
  @Peter de Jong Als ik alle gedurende tientallen jaren betaalde AOW-premie met rente terugkrijg mogen ze de AOW morgen afschaffen.
 • Chris Eskes

  4 maanden geleden
  Rutte heeft geschiedenis gestudeerd maar er maar weinig van geleerd, nadat het CDA aan de AOW wilde gaan sleutelen halveerde het aantal Kamerzetels en die klap zijn ze nooit te boven gekomen. Dit geklungel zal hem op een aanzienlijk verlies komen te staan maar ach hij is aan het laatste stukje van zijn politieke loopbaan gekomen en denkt alleen nog aan een vervolg in het bedrijfsleven of de EU.