Vrouw in Soest neergestoken. De verdachte is een ontsnapte tbs'er.
Volledig scherm
Vrouw in Soest neergestoken. De verdachte is een ontsnapte tbs'er. © Caspar Huurdeman

Reacties op ontsnapte tbs’er: ‘Een tbs’er met begeleid verlof heeft een 100 procent kans om te ontsnappen’

‘We moeten niet vreemd opkijken als zo’n vreselijk incident als dit gebeurt. Dat is het risico. Het is net Russische roulette. Alleen zijn er nu geen kogels in het spel’ en ‘Feliciteer elke Marokkaanse Nederlander die je tegenkomt van harte met de overwinning van Marokko’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 3 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

22 reacties

 • Mentjox

  2 maanden geleden
  Hoorde op de TV dat er zo'n 70.000 begeleid verlof wordt gegeven op een manier we doen echt wel ons best.Maar hoeveel van die 70.000 zijn zo gevaarlijk dat er bij ontsnapping aan zijn begeleider om gewelddadig of moordzuchtig zijn plan uit te voeren.Dat zijn er niet zoveel dus daar moet extra opgelet worden en let ook op het zich voordoen als welwillende TBSer en manipulief omdat er toch meestal geen uitweg is dus langer tbs jammer dan.
 • Martin Even

  2 maanden geleden
  Los van de vraag of je tbs moet geven aan dit soort criminelen, vind ik een vest met ingebouwde taser een veel betere oplossing oorzaak en gevolg, ervandoor gaan is pijn lijden.
 • Roel de Lange

  2 maanden geleden
  Hylke Winters, gevaarlijke gekken moet je altijd buiten de samenleving houden ter bescherming van de samenleving. Hoe vaak moet een psychopaat opnieuw een mensenleven verwoesten en zijn omgeving levenslang trauma!
 • nico Westra

  2 maanden geleden
  @dick van dijk Goeie reactie inderdaad hadden we die straf maar wel creëert ook ruimte
 • ANN LIMBOS

  2 maanden geleden
  Ze zitten niet voor niets opgesloten die Tbs'ers ! Die mensen zijn niet " ziek " , die zijn " slecht " !