Kinderen in een klas van groep 5 op een basisschool in Den Haag.
Volledig scherm
Kinderen in een klas van groep 5 op een basisschool in Den Haag. © Hollandse Hoogte / ANP

Reacties op openhouden scholen: ‘Hoe krom kan je denken?’

‘Natuurlijk willen de ouders niet dat de scholen sluiten’ en ‘Hak knopen door en zorg dat dit geleuter ophoudt’: dit zijn enkele reacties op onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van zaterdag 27 november verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

90 reacties

 • Arie Kers

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig nemen mensen een kind omdat... Ja waarom eigenlijk? Om het om 07.00 gehaast naar de opvang te brengen en het daar even gehaast rond 18.00 of later weer op te halen? Om in het weekend te zeggen: ''ga maar spelen want papa en mama (als die er beide nog zijn tenminste) zijn moe? Of omdat een hond zoveel meer gedoe geeft omdat je die moet uitlaten? Als mensen zouden nadenken OF ze wel TIJD en GELD genoeg zouden hebben voor een kind was er vast geen overbevolking.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Misschien de keuze aan de ouders laten, de families waarvoor het geen probleem is om hen thuis op te vangen zouden dat kunnen doen. Dan is er gelijk meer plaats in de klas voor kinderen waarbij anders thuis de spanning te groot wordt. En om nu te gaan gokken met kinderen of het gunstig is of niet in verband met de verspreiding van het virus? Veel waardering ook voor de ouderen in sommige reacties.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @Jolanda Benten, de BALANS tussen politiek en burgers, die is er niet meer en daarom zijn en worden burgers boos. Politici's luisteren en hebben geen oog meer voor de burgers eigen idealen en gewin staat op nr: 1 als hun partij maar niet ga of kan verliezen bij een of de verkiezingen. Het vertrouwen in politici's bij de meerderheid van de burgers is weg en onvrede blijft gecreëerd door politici's zelf en zij hebben oogkleppen op ondanks dat zij het niet zo vinden.
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  En als mensen niet snappen waarom je maatregelen neemt dan houd het op. Toch weer mazen in het net zoeken en ipv 19.00 s’Avond om 6 uur s’morgens gaan volleyballen. Nee echt dan heb je het begrepen en zal er geen corona geval minder zijn. Wat denken mensen dan die dit verzinnen echt aan corona? Wees dan zo slim en hou even een langere winterstop en kortere zomer stop.
 • Jesse De waard

  1 jaar geleden
  Al die bejaarden die in de pen klimmen over de scholensluiting, dat moeten ze verbieden. Corona resistent worden begint bij de kinderen. Ouderen gewoon plat boosteren, ietst meer ziekenhuis capaciteit is zeker gewenst. Indammen gaat sowieso nooit meer lukken.