Een oudere verplaatst zich door de gang van verzorgingshuis Meulenvelden in Didam.
Volledig scherm
Een oudere verplaatst zich door de gang van verzorgingshuis Meulenvelden in Didam. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Reacties op ouderenzorg: ‘Door ons zorgstelsel kan mijn moeder niet thuis sterven’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 22 juni in de krant verschenen over onder meer Jürgen Conings, de formatie en ouderenzorg. 

6 reacties

 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  @Jeroen Vries: Ik heb het idee dat Marit eerder probeert te wijzen op hoe asociaal het eigenlijk is om airco's te gebruiken. Een airco koelt eigenlijk niets, maar produceert op de balans genomen alleen maar warmte: Het onttrekt warmte aan de lucht binnen, samen met de warmte dat het apparaat zelf produceert wordt er dus meer warmte naar buiten geblazen, dan dat er binnen aan de lucht onttrokken wordt. Overal airco's installeren komt de opwarming van de Aarde zeer ten goede, ons dus niet.
 • Milan van Schagen

  1 jaar geleden
  @Annemarie Het is geen kritiek maar een feit.
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Caroline van Tussenbroek, begrijp ik je goed? Je vraagt feitelijk om palliatieve sedatie (ofwel passieve euthanasie) voor je moeder? Het liefst thuis. Ze zit nu in een revalidatiecentrum. Wat valt er nog te revalideren dan? Volgens mij moet je de zorg niet de schuld geven van haar situatie. Protocollen zijn er niet voor niets. Het zou een zooitje worden als elke zorgverlener hier zomaar over kan beslissen.
 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  Ga les geven onder de bomen in een bos. Goedkoop en gezond !
 • Jeroen Vries

  1 jaar geleden
  @MaritBos. Zucht. Denke even na. Wanneer gebruiken mensen een airco? Als het warm en zonnig is. Koppel de airco op school aan zonnepanelen. Laat deze panelen het hele jaar stroom opwekken. Verreken de stroom van de airco hiermee. O ja, en onderwijs in Spanje en Suriname? In Afrika of de Verenigde Staten? Geloof mij dat scholen daar ook zeker over airco beschikken als ze het zich kunnen veroorloven. BTW Voorzie ook alle verpleeg en verzorgingshuizen maar van zonnepanelen en airco's.