Wim Jansen in 1979 als aanvoerder van Oranje.
Volledig scherm
Wim Jansen in 1979 als aanvoerder van Oranje. © ANP

Reacties op overlijden Wim Jansen: ‘Hij kan vergeleken worden met Cruijff en Moulijn’

 ‘Een heel grote voetballer en een bijzonder sympathiek mens’ en ‘Succes van de versoepelingen begint bij onszelf door je te houden aan de maatregelen’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van donderdag 27 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

5 reacties

 • Erik Hoogeweij

  4 maanden geleden
  Mister Feyenoord mag zeker in het rijtje Cruyff en Moulijn geplaatst worden. Trad nooit op de voorgrond, maar zijn aanwezigheid was duidelijk merkbaar. Groots voetballer en mens!
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Wim Jansen voor altijd mijn voetbalheld
 • JOHN MULDER

  4 maanden geleden
  John Mulder Voor mij is Wim Jansen de stille kracht en motor van Feijenoord en het Nederlands elftal. Onverzettelijk als een terriër maar tegelijk zachtaardig als een labrador.
 • Don Frenser

  4 maanden geleden
  @ Wieldraaier en van Schagen. Ik zal nooit met Wilders willen praten. Racisten verdienen mijn aandacht alleen in zo ver dat ik ze in een cel wil hebben. Waarom gaat hij niet naar het land van zijn vrouw? Dat zit vol met types die het helemaal met hem eens zijn.
 • Milan van Schagen

  4 maanden geleden
  @Wieldraaijer Helemaal mee eens.Nijenhuis had beter even kunnen wachten met zijn belachelijke column.Zeker na al de artikelen die vandaag zijn verschenen,had hij die column helemaal niet geschreven.
 1. Hoe kleine tips Wim Jansen huidige trainers inspireren: ‘Wim leerde me om altijd op je voorvoeten te staan’
  PREMIUM
  Kijk op Voetbal

  Hoe kleine tips Wim Jansen huidige trainers inspireren: ‘Wim leerde me om altijd op je voorvoeten te staan’

  Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: het overlijden van Wim Jansen en wat hij betekent voor de huidige trainers. ,,Wim leerde me: sneller handelen is geen kwestie van sneller spelen, maar van eerder kijken.‘’