Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte geeft een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland. © ANP

Reacties op persconferentie kabinet: ‘Ik raak het spoor bijster’

‘De kwalificatiereeks heeft veel overeenkomsten met de coronacrisis onder Rutte’ en ‘Misschien kunnen we eindelijk eens zonder morren doen wat het virus van ons eist’: dit zijn enkele reacties op onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 15 november verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

35 reacties

 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. @Marcel Breukink, het gedrag van menigeen laat te wensen over. Sinds het los laten van de regels hebben wij mijn vrouw en ik, de mondkap op en afstand gehouden in winkels en supermarkten. Alzo is het gedrag belabberd.
 • Mark Vermeulen

  2 maanden geleden
  Als iedereen zich nu eens realiseert dat het kabinet niet simpelweg moet kiezen tussen de goede optie en de verkeerde optie maar dat het moet kiezen uit alleen maar slechte opties waarbij uitsluitend achteraf kan worden bepaald of, wederom achteraf gezien, een andere keuze misschien beter was geweest, dan zijn we al een heel eind. Probeer het niet te begrijpen maar heb begrip voor de situatie en houdt je aan de regels, dan wordt het allemaal een STUK gemakkelijker
 • marcel breukink

  2 maanden geleden
  Levien Vermeer, ik geloof niet dat je het snapt. De minister zet geen mensen tegen elkaar op. Dat doen de ongevaccineerden door vooral veel herrie te maken. Mensen kiezen er zelf voor om te ageren tegen dit beleid. Ipv van zich te laten inenten zetten ze zich af tegen de regels. Stel dat we afgelopen jaren allemaal ic bedden ongebruikt op afdelingen laten staan met personeel dat niets te doen heeft. Betaal je dat dan ook? Misschien is je premie wel 3x hoger. Makkelijk kletsen over bezuinigingen.
 • Bastiaan Ottevanger

  2 maanden geleden
  De Nederlandse cultuur is er 1 van vergaderen. Het tot in den treuren; draaien en keren, wikken en wegen, graaien en klagen enz. Het kabinet en de kamer dat zijn wij maar het nemen van beslissingen en maatregelen laten wij aan hen over want wij hebben wel iets beters te doen. Maar wat als er geen persoonlijkheid opstaat die zegt;"en nu gaan wij het zus en zo doen, klaar" Het volk moet niet zo zeuren en gewoon doen wat er gevraagd wordt in tijd van crisis en nood. Her land heeft een leider nodig!
 • nico Westra

  2 maanden geleden
  Het volk is het spoor bijster , als we gewoon eens stoppen met de bijdehante en betweter uit te hangen en gewoon de regels volgen komen we nog eens ergens . De dommigheid druipt van vele af het is werkelijk te sneu voor woorden. Zolang voor vele de regels gelden voor andere en niet voor hun zelf blijft het dweilen met de kraan open.