Pieter Omtzigt (CDA) in de plenaire zaal voorafgaand aan de beediging van de leden van de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Pieter Omtzigt (CDA) in de plenaire zaal voorafgaand aan de beediging van de leden van de Tweede Kamer. © ANP

Reacties op Pieter Omtzigt: 'Men heeft gelogen, lekker christelijk’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 12 juni in de krant verschenen over onder meer Pieter Omtzigt, het EK en coronahulp. 

18 reacties

 • Roy Alphenaar

  1 maand geleden
  @http://schuitma.Al zat ie honderd jaar bij de partij.Als ie weggaat en neemt zijn zeteltjes mee is ie gewoon een zetelrover.Dat is niet zo christelijk.Lekken en zeg maar het nest bevuilen door een brief van 75 kantjes naar buiten brengen integer noemen is al helemaal van de zotte.
 • K. Streefkerk

  2 maanden geleden
  Als het klopt dat Pieter Omtzigt binnen het CDA 50% aanhangers en 50% tegenstanders heeft, dan kan hij in de 2e kamer mogelijk beginnen met 7 (ex. CDA) kamerleden onder de lijst "Functie Elders". Daarmee wordt het CDA gereduceerd tot een partij met nog 8 zetels en dan zullen de CDA Bobo's wel een toontje lager zingen.
 • Groenewold

  2 maanden geleden
  Dit laat zien hoe vuil en vies politiek is men denk en zegt totaal iets anders achter gesloten deuren men moet zelf eens op stappen als een ander de waar Heid zegt in plaats van onder de deurmat te stopen wat een volks verlakerij op deze man moet men gezamelijk stemmen eindelek iemand die de waarheid boven brengt breng deze man aan veel meer zetels dan krijgen wij een erlijk Nederland in plaats van schijnhijligen
 • Schuitman

  2 maanden geleden
  @Roy Alphenaar: je hebt het niet helemaal begrepen denk ik. Met ruim 18 jaar trouw dienst en 438.000 voorkeursstemmen kan je met goed fatsoen niet spreken over een zetelrover. Dit zetel is immers dubbel en dwars verdiend. Inderdaad, dat is een stuk minder dan het aantal stemmen op Dhr. Rutte, maar Dhr. Omtzigt is ook geen lijsttrekker of premier. Integer is hij wel degelijk, dat blijkt uit zijn staat van dienst, niet uit 'zijn' lekken. Het CDA speelt i.i.g. een bedenkelijke rol.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Hans Laats. @ Tom Vermeulen, je zei: Dat Markt Rutte het spel beheerst" , maar dat doet een oplichter ook met mooi praten liegen en bedriegen en dat heeft het CDA ook met Swyrt van Lienden die belastinggeld en zijn companen toe eigend ook door mooi praten, liegen en bedriegen. Pieter Omtzigt hoef geen tweede Mark Rutte te worden. Laat hem een controlerende taak in de Tweede Kamer vervullen en als een Leeuw 🦁 het onrecht bestrijden dat is pas DE echte volksvertegenwoordiger.💪