De Europese Commissie wil een verbod op te grote dozen. En het plastic frietbakje gaat ook in de ban.
Volledig scherm
De Europese Commissie wil een verbod op te grote dozen. En het plastic frietbakje gaat ook in de ban. © ANP

Reacties op plastic verpakking: ‘Blij met Brussel, Timmermans pakt wegwerpindustrie aan’

‘Ik ben van 1955 en in mijn jeugd hadden we de puntzak friet die nu nog (of weer) bij diverse snackbars wordt gebruikt’ en ‘Er zijn andere jonge, frisse spelers nodig die snel en betrouwbaar zijn, zoals bijvoorbeeld Xavi Simons, Tyrell Malacia en Justin Bijlow': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 2 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

18 reacties

 • Jeroen Ruit

  2 maanden geleden
  Duh.... suggestief: "Blij met Brussel". Brussel maakt meer kapot dan u lief is, ze pakken het leuk in met een wetje tegen verpakking. Ze pakken alleen maar uit ter meerdere eer en glorie van zichzelve. Wat ze moeten regelen voordat ze dit regelen laten ze volledig "links" liggen. U doet er niet meer toe, de bevolking niet meer centraal, milieu en natuur op 2 de bevolking op 3 en op 1? De zelfvoldane bestuurders.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Lekker met je eigen pan naar de afhaal chinees zoals vroeger.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Terug naar vroeger dus alles wordt weer teniet gedaan krijgen we ook kleinere winkels.want alles word minder gaan we met ons eigen bakkie suiker koffie of thee halen,Gezellig.
 • M. Ronald Markant

  2 maanden geleden
  Er moet niet zoveel gejammerd worden over het vervangen van kunststof verpakkingen. Wel moet er gekeken worden naar de alternatieven. Aluminium koffiecups zijn niet milieuvriendelijker. Het kost mega veel energie om bauxiet uit de grond te halen en nog meer energie om er aluminium cups van te maken. Inzamelen van koffiecups is gemakkelijker dan inzamelen frites bakjes. Zet er statiegeld op, champignonteelt kan wat met de koffieprut. 2 in 1.
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  Ja hoor, laten we lekker met zijn allen op elkaar wachten voor we wat gaan doen. Vrijwel alles wat van plastic is heeft een beter alternatief. Maar aangezien plastic van olie wordt gemaakt is er een machtige bedrijfstak die hier grote belangen bij heeft. Gewoon een datum prikken! Ik erger me wel aan dat plastic dat ik hier zelfs in de bossen tegen kom. En dat komt echt niet uit China overwaaien, zoals sommigen hieronder denken, maar is door mensen hier achter gelaten.