Lezersbrieven van maandag 19 april 2021.
Volledig scherm
Lezersbrieven van maandag 19 april 2021. © ANP/AD Fotobewerking

Reacties op slagkracht GGD: ‘Onze regering heeft destijds een grote fout gemaakt’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die maandag 19 april in de krant verschenen over onder meer de coronacrisis en de GGD’en. 

6 reacties

 • Theo Pardoel

  3 weken geleden
  Ambtenaren die ons uit de pandemie moet halen vergeet het maar. Dan krijgen we net zo rommeltje als we met de toeslagen affaire hebben(ambtenaren) Die hakken geen knopen door. Met als onze know how, had dit moeten gebeuren door een commerciële prof. Organisatie. Nu zullen we steeds met de feiten overal achteraan lopen. Schaam je Nederland!
 • Erik Hoogeweij

  3 weken geleden
  Denk dat deze hele pandemie er voor zorgt dat de gehele gezondheidszorg opnieuw ingericht moet gaan worden. Daarbij hoort ook dat de GGD weer in de positie komt van voorheen, dus weg bij de gemeente. Daarnaast zijn er diverse ingrepen nodig dat in geval van een nieuwe pandemie de reguliere zorg niet meer hoeft af te schalen!
 • Wim Jansen

  3 weken geleden
  Wat is er dan allemaal mis gegaan bij de GGD. Ze hebben eind vorig jaar het verzoek gekregen om het voortouw te nemen bij het vacineren van de 65+ in de volgorde oud naar jong en dat hebben ze adequate opgepak. Daarnaast vanaf het begin de testsyraten ingericht wat ook voortvarend is gedaan Dus wat is het probleem hadden we een slapend meloch moeten hebben dat jaren niets zit te doen met enorme hoeveelheid materiaal dat verouderd is als het nodig is. Alleen de privacy regels zit ze dwars.
 • Ben De Koning

  3 weken geleden
  Wordt het niet eens tijd om minister de Jonge te vervangen door een capabel iemand? Echt alles wat er mis kon gaan met het vaccineren van de bevolking is onder zijn leiding misgegaan. Resulterend in onnodig veel doden. Te halsstarrig om bijvoorbeeld naar het buitenland te kijken zoals het Vk, waar inmiddels de mensen alweer gezellig in de pub zitten. ZIJ hebben de ziekenhuizen ingeschakeld . Ook hier hebben de ziekenhuizen meerdere malen aangeboden om te helpen vaccineren. Afgewezen???
 • Jaap Spruitenburg

  3 weken geleden
  Helaas Cees Scholtze en Wim Bugter, aan de tijden van het privatiseren en bezuinigen in de gezondheidszorg is geen actieve herinnering. Je zou zeggen als je de eerste symptomen van dementie gaat vertonen wil je juist investeren zodat je goed terecht gaat komen... Maar een visie is als een Olifant die Mark zijn weg blokkeert op weg naar de langstzittende premier. Dus we kijken vooral naar wat nu fout gaat zodat we het over enkele jaren nog een keer kunnen doen als het alweer vergeten zijn.
 1. 'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'
  Play

  'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'

 2. Agüero staat voor schut met onthutsend slechte Panenka
  Play

  Agüero staat voor schut met onthutsend slechte Panenka