Johan Remkes tijdens de presentatie van zijn bevindingen naar aanleiding van de stikstofgesprekken tussen het kabinet en organisaties, waaronder die van boeren.
Volledig scherm
Johan Remkes tijdens de presentatie van zijn bevindingen naar aanleiding van de stikstofgesprekken tussen het kabinet en organisaties, waaronder die van boeren. © ANP

Reacties op stikstofrapport: ‘Er zit een duidelijke tegenstelling in de conclusie van Remkes’

‘Het zou veel logischer zijn de huidige wetgeving aan te passen om daarmee de juridische druk op vergunningverlening en bijvoorbeeld bouw weg te nemen’ en ‘Is het niet zo dat wanneer je bepaalde daden verricht, je het recht op welke vorm van medeleven en rechten verspeelt?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 7 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

18 reacties

 • Anoniem ...

  2 maanden geleden
  Wanneer de overheid openheid van zaken had gegeven. Was de situaties heel anders geweest. Wanneer je de kaarten schud. Moet je wel eerlijk zijn. En niet komen met discutabele cijfers. En achterkamertjes politiek. @ Karel Tichmann u weet duidelijk waar u het over hebt. Gaat boven mijn pet.😉 Maar een ding weet ik wel. Het gaat alleen om het boerenland. Niks meer en niks minder.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Bobby De Jong: "Alleen al uw opmerking bewijst, dat u niks snapt van het "stikstof probleem" in Nederland." Misschien kan je het even uitleggen, wat het grote probleem eigenlijk is. Want stikstof is goed voor de natuur. De uitstoot wordt niet goed gemeten. Andere landen hebben geen probleem. Stikstof komt niet van de boeren. De overheid aast het boerenland, want daar gaat het om...
 • Bobby De Jong

  2 maanden geleden
  In plaats van hier in Canada verder gaan met minstens zoveel koeien? Ja, dat kan @M. Waarhold. Canada is uitgestrekt en 600 megastallen c.q. vleesfabrieken hebben daar totaal geen effect. Alleen al uw opmerking bewijst, dat u niks snapt van het stikstofprobleem in Nederland.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Bobby De Jong heel mooi perspectief! Hier uitgekocht worden en, bijvoorbeeld, in Canada met 2 x zoveel koeien (anders doe je niet mee daar) verder gaan met "uitstoten". Shell, Tata, chemours etc. zijn als de dood voor particulier onderzoek (zie Tata) want die vinden namelijk andere waarden waardoor ze zelf maar een aangepast rapport uitbrengen. Maar weet je wat, we geven de boeren de schuld want die zijn beter beïnvloedbaar dan de industrie en geld maakt een hoop goed, denken ze!
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Er is een rapport van tijdens de lockdown wat de waarden die u opsomt tegenspreekt. Zolang er rapporten zijn die elkaar tegenspreken, krijg ik, in ieder geval, het gevoel dat er iets niet klopt. Een onafhankelijk rapport, na rectificatie, van Tata laat ook heel andere waarden zien dan de waarden van de rapporten in opdracht de Staat of Tata zelf. Moerdijk heeft een akkefietje gehad waar de waarden ook ster afweken dan van het gepubliceerde rapport. En niet alleen CO2 dat vergeten er veel.